ALEGERILE CSM 2016. Testele psihologice pentru functiile de conducere din sistemul judiciar ar trebui extinse la toate nivelele

Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei. CSM, prin sine insusi, reprezinta o miza imensa pentru democratia din Romania, iar membrii acestuia trebuie sa inteleaga si sa-si asume aceasta miza pentru urmatorii 6 ani.

Alegerile CSM

Pe 27 octombrie vor avea loc alegerile in cadrul Adunarilor generale pentru alegerea judecatorilor si procurorilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Ar fi recomandata testarea psihologica

Consideram ca este necesar sa existe testari psihologice, dar si o anumita exigenta a acestora, cel putin similara cu nivelul de exigenta folosit pentru functiile de conducere din instante si parchete. Credem ca simetria juridica impune ca pentru toate functiile de reprezentare de la nivelul CSM sa fie sustinute in prealabil teste psihologice exact ca pentru functiile de conducere din instante si parchete.

Aceasta masura s-ar impune avand in vedere rolul important al CSM in sistemul judiciar si in buna functionare a democratiei

 

 

ABC Juridic

ABC Juridic a luat na┼čtere din dorin┼úa de a construi perspective pentru viitorii speciali┼čti ├«n domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment