Constitutia Romaniei sarbatoreste implinirea a 30 de ani

Aniversarea zilei Constituției este o sărbătoare în aproape toate statele lumii reprezentând momentul adoptării Constituției. Legea fundamentală a unui stat reprezintă cartea sa de identitate și de aceea momentul este marcat printr-o zi declarată ,,Ziua Constituției’’.

România sărbătorește, începând cu anul 1995, Ziua Constituției la 8 decembrie. Prin Legea nr. 120 din 8 decembrie 1995 s-a proclamat ziua de 8 decembrie „Ziua Constituției României”. În scopul sărbătoririi acestei zile, autoritățile publice și celelalte instituții publice arborează drapelul României și organizează acțiuni culturale și manifestări științifice consacrate dezvoltării democrației constituționale în România.

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Constituției actuale a României care a marcat trecerea la o nouă etapă în dezvoltarea politică a țării de după Revoluția din decembrie 1989. Orice astfel de moment de aniversare reprezintă o bună ocazie de a face un bilanț al contribuțiilor actualei Constituții avute la dezvoltarea statului, dar și un moment de reflecție cu privire la necesitatea unor ajustări constituționale viitoare.

Articol preluat de pe site-ul universul.net. Acesta poate fi vizualizat in integralitate la urmatorul link: https://universul.net/constitutia-romaniei-la-30-de-ani-quo-vadis/

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!