Constitutia Romaniei sarbatoreste implinirea a 30 de ani

Aniversarea zilei Constitu╚Ťiei este o s─ârb─âtoare ├«n aproape toate statele lumii reprezent├ónd momentul adopt─ârii Constitu╚Ťiei. Legea fundamental─â a unui stat reprezint─â cartea sa de identitate ╚Öi de aceea momentul este marcat printr-o zi declarat─â ,,Ziua Constitu╚ŤieiÔÇÖÔÇÖ.

Rom├ónia s─ârb─âtore╚Öte, ├«ncep├ónd cu anul 1995, Ziua Constitu╚Ťiei la 8 decembrie. Prin Legea nr. 120 din 8 decembrie 1995 s-a proclamat ziua de 8 decembrie ÔÇ×Ziua Constitu╚Ťiei Rom├ónieiÔÇŁ. ├Än scopul s─ârb─âtoririi acestei zile, autorit─â╚Ťile publice ╚Öi celelalte institu╚Ťii publice arboreaz─â drapelul Rom├óniei ╚Öi organizeaz─â ac╚Ťiuni culturale ╚Öi manifest─âri ╚Ötiin╚Ťifice consacrate dezvolt─ârii democra╚Ťiei constitu╚Ťionale ├«n Rom├ónia.

Anul acesta se ├«mplinesc 30 de ani de la adoptarea Constitu╚Ťiei actuale a Rom├óniei care a marcat trecerea la o nou─â etap─â ├«n dezvoltarea politic─â a ╚Ť─ârii de dup─â Revolu╚Ťia din decembrie 1989. Orice astfel de moment de aniversare reprezint─â o bun─â ocazie de a face un bilan╚Ť al contribu╚Ťiilor actualei Constitu╚Ťii avute la dezvoltarea statului, dar ╚Öi un moment de reflec╚Ťie cu privire la necesitatea unor ajust─âri constitu╚Ťionale viitoare.

Articol preluat de pe site-ul universul.net. Acesta poate fi vizualizat in integralitate la urmatorul link: https://universul.net/constitutia-romaniei-la-30-de-ani-quo-vadis/

ABC Juridic

ABC Juridic a luat na┼čtere din dorin┼úa de a construi perspective pentru viitorii speciali┼čti ├«n domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment