Curtea Internaţională pentru judecarea crimelor de terorism

Deşi terorismul, „flagel al lumii contemporane”, este extrem de dificil de conceput într-o lume civilizată, acesta a devenit o realitate greu de controlat şi mai ales de prevenit, ameninţând stabilitatea întregii lumi. Astfel, cea mai recentă formă de terorism este atentatul care a avut loc la Muzeul Bardo din Tunis pe 18 martie.

În faţa acestui tragic eveniment, ministrul de externe român a exprimat deplina solidaritate a poporului român cu poporul tunisian în aceste momente, participând la marşul internaţional de solidaritate împotriva terorismului, organizat de Adunarea Reprezentanţilor Poporului (Parlamentul tunisian) la Tunis pe data de 29 martie 2015.

Cu această ocazie, ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a exprimat iniţiativa românească de creare a unei curţi internaţionale contra terorismului, afirmând: „Tragicul atentat care a avut loc la Muzeul Bardo a adus în atenţie, o dată în plus, stringenta nevoie pentru o cât mai strânsă şi eficientă cooperare internaţională pentru combaterea oricărei forme de terorism. Am supus spre reflecţie, în acest sens, iniţiativa creării unui nou instrument juridic – o Curte Internaţională care să judece crima de terorism. Am convingerea că dreptul internaţional poate contribui eficient la eforturile de anihilare a acestui fenomen”.

 

Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul Ministerului de Afaceri Externe – www.mae.ro

Related articles