Demersuri spre o societate tolerantă

Marius Robert Cazanciuc, ministrul justiției, a participat, la Bruxelles, la Conferința Toleranță și respect: prevenirea și combaterea urii antisemite și anti-musulmane în Europa, ca răspuns la invitația primită din partea Prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

La eveniment au fost prezenți miniștri de justiție din statele membre ale Uniunii Europene, reprezentanți ai societății civile, lideri religioși, reprezentanți ai ONG-urilor și ai mediului academic, precum și parlamentari.

Necesitatea găsirii unor răspunsuri rapide și viabile provocărilor cu care se confruntă în prezent statele membre ale Uniunii Europene, cu respectarea deplină  a drepturilor fundamentale, a reprezentat tema centrală a discuțiilor.

Propunerea organizării în România a unui eveniment menit să faciliteze dialogul dintre cetățenii români și comisarii europeni a fost rezultatul unei discuții bilaterale a ministrului român cu Věra Jourová, comisarul pentru justiție, protecția consumatorilor și egalitate, ce a avut ca temă necesitatea consolidării dialogului dintre oficialii naționali și europeni cu cetățenii statelor membre ale UE.

„Societatea nu ar trebui să tolereze infracțiunile motivate de ură. Acest lucru începe cu o educație solidă cu privire la toleranță și non discriminare”, a subliniat ministrul Cazanciuc, în timpul intervenției.

Conferința de față face parte dintr-o serie de evenimente ce au ca temă centrală respectarea drepturilor fundamentale în UE, urmând a fi organizate de către Frans Timmermans, Prim-vicepreședinte al CE și comisar responsabil cu Carta drepturilor fundamentale. relațiile inter-instituționale, legiferarea și statul de drept.

Sursa: just.ro

Ana-Maria Pandrea

Studentă la Facultatea de Drept, Universitatea București

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment