ELSA Brașov: În mintea unui criminal

În data de 11 noiembrie , asociația studenților la drept , ELSA Brașov, prin departamenul Seminare&Conferințe a organizat un eveniment pe tema psihologiei judiciare intitulat “În mintea unui criminal”.

ELSA este o asociaţie non-profit, apolitică, independentă, internaţională pentru studenţii în drept şi tinerii jurişti, astfel dorindu-și să contribuie prin prisma evenimentelor de acest tip, la educația juridică, să stimuleze totodata înțelegerea unor situatii și a unor termeni  și să promoveze responsabilitatea socială a  acestora.

Evenimentul a avut loc în data de 11 noiembrie, la 18.30 , pe platforma Google Meet , unde,  studenți ai Facultății de Drept , din cadrul Universității Transilvania Brașov au luat parte la o discuție interactivă cu specialiști în domeniu , cu sprijinul ABCjuridic.ro prin coordonatorul general conf.univ.dr. Silviu Gabriel Barbu.

Conducerea Curții de Apel Brașov, IPJ Brașov și conducerea Penitenciarului Codlea au sprijinit prin desemnarea unui reprezentant . Astfel, au participat dl. Judecator Dicu Răzvan , Curtea de Apel Brașov; dl. Comisar-șef Servicii Investigații Criminale Brașov Runcan Radu Eugen , IPJ Brașov și dl. Psiholog Gavriloaia Laurențiu, Penitenciarul Codlea.

 Discuțiile purtate în cadrul evenimentului s-au bazat pe cazuri reale, despre cum reacționeaza persoanele care săvârșesc fapte prevăzute de legea penală când ajung în regim de detenție și procesul de monitorizare al acestora, care este abordarea lor despre realitate și care este dimensiunea pe care aceștia o acceptă, care sunt pașii procedurali pe care se bazeaza investigarea unei astfel de cauze, gândurile pe care le dezvoltă aceste persoane, ce temeiuri au pentru săvârșirea infracțiunilor și atitudinea lor față de înfăptuirea justiției .

Din comitetul de organizare a ELSA Brașov au făcut parte : Aldea Amalia, Stoica Livia, Chistol Ana-Maria, Ciobanu Roxana, Chera Ioana (Moderator eveniment), Dumitru Izabela, Kiraly Iulia și Mînea Diana, toate studente la Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania din Brașov.

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment