MAE salută numirea Secretarului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite

Ministerul Afacerilor Externe salută numirea prin aclamaţie, la 13 octombrie 2016, de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, la recomandarea Consiliului de Securitate al ONU, a lui António Guterres în funcţia de Secretar General al ONU, pentru un mandat de cinci ani, cu începere de la 1 ianuarie 2017.

Cu acest prilej, şeful diplomaţiei române, Lazăr Comănescu, adresează Secretarului General desemnat al ONU felicitări pentru numirea sa în această înaltă funcţie şi îşi exprimă convingerea că alegerea sa va aduce activității ONU valoare adăugată substanțială în abordarea provocărilor complexe ale agendei internaţionale.

Totodată, ministrul afacerilor externe asigură că România, puternic angajată în favoarea principiilor înscrise în Carta ONU, păcii şi securităţii internaţionale, dezvoltării şi drepturilor omului, va sprijini pe deplin activitatea viitorului Secretar General al ONU.

Informaţii suplimentare:

António Guterres a deţinut funcţia de prim-ministru al Portugaliei în perioada 1995 – 2002 şi pe aceea de Înalt Comisar al ONU pentru Refugiaţi din iunie 2005 până în decembrie 2015.

Mandatul noului Secretar General va începe la 1 ianuarie 2017.

sursa: http://www.mae.ro/

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment