Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, se întâlneşte cu Comisarul european pentru cercetare, știință și inovare, Carlos Moedas

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, se întâlneşte marți, 11 octombrie, cu Comisarul european pentru cercetare, știință și inovare, Carlos Moedas, aflat în vizită de lucru în România. Obiectivul vizitei îl reprezintă intensificarea dialogului dintre România și Comisia Europeană pe tema integrării și consolidării poziţiei țării noastre în Spațiul European al Cercetării.

Agenda comună a ministrului Mircea Dumitru și a comisarului european Carlos Moedas include vizitarea proiectului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) de la Măgurele și participarea la festivitatea de premiere a competiției de proiecte de dezvoltare urbană „Laser Valley – Land of Lights”. Ulterior, ministrul Educației și comisarul european Carlos Moedas vor avea o rundă de discuţii la care vor mai participa președintele Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică și Inovare (ANCSI), Mihai-Robert Dima și președintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad. De asemenea, cei doi demnitari se vor întâlni, la Palatul Parlamentului, cu membrii comisiilor de afaceri europene, educație, învățământ, tineret și sport din Senat și Camera Deputaților.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment