Perspectiva NATO asupra temelor actuale de drept internațional

Pe data de 16 aprilie 2015, Ministerul Afacerilor de Externe, în colaborare cu Facultatea de Drept a Universității din București, a organizat prelegerea academică ”Perspectiva NATO asupra temelor actuale de drept internațional”, prelegere susținută de consilierul juridic al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, Steven Hill.

În cadrul prelegerii, reprezentantul NATO a pus accentul pe trei planuri, respectiv al responsabilității, în acest sens descriind demersurile organizației de creare a unei structuri pentru soluționarea litigiilor în cadrul NATO, dar și al ordinii juridice internaționale – studenții fiind încurajați să susțină regulile de drept internațional. Studenții români au fost interesați mai ales de al treilea plan, anume perspectiva juridică a NATO cu privire la evenimentele de securitate care au avut loc recent în Europa, inclusiv în domeniul cibernetic.

Cu acest prilej, Steven Hill a avut și o întrevedere cu reprezentanții MAE, ocazie cu care s-a concluzionat că dialogul permanent pe teme juridice cu reprezentanții statelor aliate este o prioritate a Biroului Afaceri Juridice al Organizației.


Sursa: Biroul de presa al MAE

 

 

Alina Stoicuţ

Alina Stoicuţ este studentă la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment