Proiectul „Share Romania” al Ligii Studenților Români din Străinătate

Liga Studenţilor Români din Străinătate, parteneri ai ABC Juridic, a sărbătorit Ziua Naţională printr-o serie de activităţi, evenimente şi întâlniri menite să promoveze cultura şi tradiţiile româneşti, dar şi spiritul naţional peste hotare şi a anunţat lansarea Proiectului „Share Romania”, ce îşi propune crearea unui curent de „pozitivism” în ceea ce priveşte imaginea ţării noastre şi a românilor, printr-o promovare „reală şi actuală”.

Potrivit unui comunicat de presă al LSRS, „Share Romania” este o platformă de tip colector, ce îşi doreşte să adune impresiile pozitive ale străinilor care au interacţionat cu români şi/sau au avut ocazia de a cunoaşte ţara noastră.

„Voluntarii LSRS vor desfăşura interviuri video sau scrise în limba engleză cu persoane de alte naţionalităţi despre români şi România. Având în vedere faptul că fiecare român acţionează în calitate de ambasador al României, LSRS îşi doreşte ca prin intermediul proiectului „Share Romania”, stima de sine şi moralul românilor atât din ţară, cât şi de peste hotare să crească, iar aceştia să conştientizeze faptul că imaginea unei ţări se construieşte începând cu nivelul individual. Acest proiect a fost dezvoltat ca parte a iniţiativelor LSRS de promovare a imaginii României”, susţine LSRS.

Ziua Națională a României în afara granițelor prin ochii LSRS

Voluntarii LSRS Italia au participat la concertul organizat de ambasadă şi Academia Română în Roma pe 28 noiembrie, cu prilejul Zilei Naţionale, fiind inaugurată secţia în limba română a Bibliotecii Casei Regiunilor din clădirea Uniunii Naţionale a Asociaţiilor Regionale din Roma.

Coordonatoarea filialei LSRS Spania, Alexandra Salcedo Iliescu, a răspuns invitaţiei şefului misiunii consulare Dragoş Ţigău, participând la recepţia oferită de Consulatul României în comunitatea valenciană. Invitaţi speciali au fost jucătorul de fotbal Gică Craioveanu şi liderul formaţiei Phoenix, Nicu Covaci, care a oferit (într-o formulă restrânsă a trupei) un mini recital.

Filiala LSRS SUA, Consulatul General al României la New York, Programul de Limba şi Cultura Română de la Universitatea Columbia din New York, împreună cu The Harriman Institute, vor celebra Ziua Naţională a României pe 8 decembrie.

LSRS Olanda a sărbătorit Ziua Naţională a României pe 24 noiembrie, ocazie cu care voluntarii Ligii au primit o diplomă de excelenţă pentru recunoaşterea meritelor în încercarea continuă de promovare a ţării noastre în Olanda.

În Franţa, sărbătorirea Zilei Naţionale va avea loc pe 4 decembrie, iar LSRS Elveţia a organizat o întâlnire informală la Universitatea din Zurich pe 1 Decembrie.

Filiala LSRS Rusia a reuşit să stârnească un val de reacţii pozitive prin albumul de imagini creat, în care s-au strâns fotografii cu persoane din diverse ţări şi motivele pentru care aceştia iubesc România.

Pe 29 noiembrie, LSRS Turcia şi studenţii români din Istanbul au sărbătorit în avans Ziua Naţională a României. Cu această ocazie, Dragoş Diac, masterand la Universitatea din Istanbul, a făcut o incursiune în istoria României de la Dimitrie Cantemir până la Marea Unire din 1918. De asemenea, în seara zilei de 1 Decembrie, voluntarii au participat la evenimentul organizat de Consulatul General din Istanbul unde a avut loc o recepţie, urmată de un concert.

LSRS China a organizat, pentru al şaselea an consecutiv, proiectul „24h/China sărbătoreşte România”, în cadrul căruia studenţii români din China trimit fotografii şi clipuri video în care apar alături de colegii lor străini sărbătorind Ziua Naţională. Totodată, pe 1 Decembrie, voluntarii s-au întâlnit, pentru a sărbători împreună în oraşele Beijing, Shanghai şi Hangzhou.

LSRS Germania menţine tradiţia proiectelor de anul trecut. Voluntarii au creat video-ul de 1 Decembrie pe tema ”Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”, promovat pe reţelele sociale, precum şi afişele „Romania is…”.

În Norvegia, membrii filialei au participat la o recepţie organizată de Ambasada României de aici.

Reprezentanţi ai echipei LSRS UK sunt prezenţi în aceste zile la Ambasada României la Londra cu ocazia recepţiei organizate de Ziua Naţională.

Echipa din LSRS Danemarca ia parte la recepţia organizată de ambasadă pe 2 decembrie.

Surse:

www.lsrs.ro

www.mae.ro

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment