Rezultatele alegerilor pentru noul CSM

 

Joi, 27 octombrie 2016, adunarile generale ale instan╚Ťelor ╚Öi parchetelor din ╚Ťat─â au fost convocate pentru alegerea membrilor viitorului Consiliu Superior al Magistraturii, ace╚Ötia urm├ónd s─â ├«╚Öi desf─â╚Öoare mandatul din 2017 p├ón─â ├«n 2023.

 

Structura de organizare a Consiliului Superior al Magistraturii 

CSM este format din 2 judec─âtori de la ├Änalta Curte┬áde Casa╚Ťie ╚Öi Justi╚Ťie,┬á3 judec─âtori de la cur╚Ťile de apel, 2 judec─âtori de la tribunale ╚Öi 2 judec─âtori de la judec─âtorii.

├Än ceea ce ├«i prive╚Öte pe reprezentan╚Ťii procurorilor,┬áun loc va fi ocupat de reprezentantul Parchetului de pe lang─â ├Änalta Curte de Casa╚Ťie ╚Öi Justi╚Ťie,┬áun loc ├«i va reveni procurorului de la parchetele de pe lang─â cur╚Ťile de apel, 2 procurori vor proveni de la parchetele de pe lang─â tribunale, ╚Öi un procuror va fi ales pentru a-i reprezenta pe procurorii de la parchetele de pe lang─â judec─âtorii.

Ace╚Ötia pot fi ale╚Öi doar de c─âtre colegii de la nivelul instan╚Ťelor sau parchetelor respective. Adic─â, cei doi judec─âtori de tribunal care au dreptul s─â intre ├«n CSM sunt vota╚Ťi doar de c─âtre judec─âtorii de la tribunalele din ╚Ťar─â dintre candida╚Ťii de la tribunale, ├«nscri╚Öi pe listele electorale. Un judec─âtor de tribunal nu poate vota pentru CSM reprezentan╚Ťi ai judec─âtoriilor, ai cur╚Ťilor de apel sau ai instan╚Ťei supreme.

 

Rezultatele ob╚Ťinute ├«n urma voturilor exprimate de judec─âtori ╚Öi procurori, pentru cei 33 de candida╚Ťi rama╚Öi ├«n concurs

┬á├Änalta Curte de Casa╚Ťie si Justi╚Ťie:

-Judecătoarea Mariana Ghena

-Judecătoarea Simona-Camelia Marcu

PICCJ:

-Procurorul Codru╚Ť Olaru

Cur╚Ťile de Apel:

-Judecătoarea Lia Savonea (Curtea de Apel București)

-Judecătoarea Nicoleta-Margareta Tint (Curtea de Apel Brașov)

-Judecătoarea Andrea-Annamaria Chis (Curtea de Apel Cluj)

Parchete de pe l├óng─â Cur╚Ťi de Apel:

-Cristian-Mihai Ban (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București)

Tribunale: (La Tribunalul Bucure╚Öti se vor relua alegerile pentru CSM, ├«ntruc├ót nu a fost ├«ntrunit cvorumul necesar! Candida╚Ťii al caror nume figureaz─â pe aceast─â list─â, ├«n cadrul tribunalelor, sunt cei care de╚Ťin cele mai mari cote din voturi.)

-Judec─âtoarea Gabriela Baltag┬á(Tribunalul Neam╚Ť)

-Judecătorul Dorin Danci (Tribunalul Maramureș)

Judec─âtorii:

-Judecătorul Mihai-Bogdan Mateescu (Judecătoria Râmnicu Vâlcea)

-Judecătorul Mihai-Andrei Bălan (Judecătoria Timișoara)

Parchete de pe lângă Judecătorii:

-Tatiana Toader (Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București)

 

Vom reveni cu noi informa╚Ťii…

Până atunci, echipa ABC Juridic îi felicită cordial pe cei ce figurează drept câștigători ai alegerilor pentru noua structură a Consiliului Superior al Magistraturii și le urează mult succes în activitatea viitoare!

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment