Semnarea convenţiei de colaborare privind desfăşurarea programului Limbă Civilizaţie şi Cultură Românească în municipalitatea Castellon de la Plana

Joi, 29 octombrie 2015, a avut loc întâlnirea oficială a ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu primarul oraşului Castellon de la Plana, Amparo Marco Gual, a informat MAE.

În acest context a fost semnată convenţia de colaborare privind desfăşurarea programului Limbă Civilizaţie şi Cultură Românească în municipalitatea Castellon de la Plana.

Având in vedere că în această regiune trăieşte una dintre cele mai importante comunităţi de români din Spania, demnitarul român a subliniat potențialul pe care românii il prezintă și dorința lor de a se integra, păstrându-și, în același timp, identitatea națională prin intermediul folosirii limbii române. De asemenea, de existența acestui curs beneficiază și copiii de altă naționalitate care astfel pot avea acces la un patrimoniu cultural excepţional, ce merită cunoscut şi promovat.

sursa: www.mae.ro

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment