Codexul constitu╚Ťional UE

Prezentul proiect a fost realizat┬ácu sprijinul unei echipe de traduc─âtori autoriza╚Ťi prin intermediul colabor─ârii dintre Centrul de Drept Constitu╚Ťional ╚Öi Institu╚Ťii Politice din cadrul Facult─â╚Ťii de Drept ÔÇô Universitatea din Bucure╚Öti ╚Öi Ministerul Justi╚Ťiei, av├ónd scopul ÔÇ×de a pune la dispozi╚Ťia speciali╚Ötilor, ├«n primul r├ónd a celor care lucreaz─â la proiectul de revizuire a Constitu╚Ťiei Rom├óniei, toate constitu╚Ťiile din Uniunea European─â, pentru a avea o baz─â relevant─â de informareÔÇŁ, dup─â cum afirm─â ├«nsu╚Öi Ministrul justi╚Ťiei, dl. Robert-Marius Cazanciuc.

Coordonatorul acestui proiect este┬áprof. univ. dr. ╚śtefan Deaconu, din echipa de exper╚Ťi ╚Ötiin╚Ťifici f─âc├ónd parte prof. univ. dr. Ioan Muraru, prof. univ. dr. Elena-Simina T─ân─âsescu ╚Öi conf. univ. dr. Silviu-Gabriel Barbu. Echipa a fost sus╚Ťinut─â ├«n acest demers de c─âtre colectivul Centrului de Drept Constitu╚Ťional ╚Öi Institu╚Ťii Politice din cadrul Facult─â╚Ťii de Drept – Universitatea din Bucure╚Öti. Realizarea proiectului a fost ├«nlesnit─â gra╚Ťie sprijinului acordat de Ministerul de Afaceri Externe ╚Öi implic─ârii doctoranzilor ╚Öi studen╚Ťilor pasiona╚Ťi de dreptul constitu╚Ťional care colaboreaz─â cu Centrul de Drept Constitu╚Ťional ╚Öi Institu╚Ťii Politice men╚Ťionat anterior,┬áprin cercetarea academic─â ╚Öi studiul ├«n profunzimea subiectului tratat. Notabil este ╚Öi efortul depus ├«n sensul identific─ârii legilor fundamentale ├«n form─â actualizat─â pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene dublat de traducerea ╚Öi adaptarea pe c├ót de mult posibil a textului acestor legi la terminologia utilizat─â ├«n legea fundamental─â a Rom├óniei.
Proiectul este unic ├«n Rom├ónia┬á╚Öi┬áunul dintre foarte pu╚Ťinele din Europa, ├«n plan continental primul proiect de acest fel fiind realizat de profesori italieni din domeniul juridic. Proiecte similare au mai fost realizate ├«n Marea Britanie ╚Öi ├«n Statele Unite ale Americii, anvergura acestora fiind dat─â de alocarea a c├óte un volum pentru fiecare stat ├«n parte.
Click aici pentru a vizualiza broșura aferentă codexului.

 

ABC Juridic

ABC Juridic a luat na┼čtere din dorin┼úa de a construi perspective pentru viitorii speciali┼čti ├«n domeniul juridic.

Related articles