Codul de procedură civilă a fost republicat

În Monitorul Oficial al României, Partea I, din data de 10 aprilie 2015 a fost republicată legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, în temeiul art. 15 din legea 138/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 134/2010, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative conexe.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Justiție, republicarea a urmărit accesibilitatea normelor de procedură civilă, atât pentru practicienii dreptului, cât și pentru justițiabili, oferind posibilitatea consultării formei actualizate la zi a dispozițiilor procesual civile de drept comun.

Ca urmare a calității Ministerului de Justiție de unică instituție îndreptățită să publice în ediție oficială codurile și alte legi conexe, acesta va edita și publica în perioada ce urmează, noua ediție oficială a Codului de procedură civilă. Aceasta va fi distribuită în mod gratuit magistraților.

Forma republicată poate fi consultată pe portalul legislatie.just.ro, la adresa http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/140271

Dan N. Munteanu

Dan N. Munteanu este student la Facultatea de Drept a Universității din București. Principala sa preocupare este dreptul civil.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment