Note la Legea nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic: procedura de judecată şi efectele hotărârii judecătoreşti cu privire la actele administrative având ca obiect carantina persoanelor şi izolarea

Fără pretenţia unei abordări exhaustive şi subliniind că opiniile exprimate sunt personale şi nu reprezintă poziţia oficială a instanţei din care fac parte, mi-am propus să vă împărtăşesc câteva din adnotările subsemnatei cu privire la procedura de judecată a contestaţiei împotriva actelor administrative privind carantina persoanelor/izolarea, acte emise în baza art. 7 şi art. 8 din Legea nr. 136/2020[1] şi cu privire la efectele hotărârilor judecătoreşti pronunţate în astfel de cauze.

Legea nr. 136/2020 reglementează unele măsuri necesare în domeniul sănătății publice cu caracter temporar, în situații de risc epidemiologic și biologic, pentru prevenirea introducerii și limitarea răspândirii bolilor infectocontagioase pe teritoriul României.

Intenţia legiuitorului, exprimată la art. 2 din lege, este ca măsurile prevăzute de lege să se dispună și se aplice în situațiile prevăzute la art. 1, exclusiv pentru apărarea sănătății publice, cu respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor și a ordinii publice şi să fie proporționale cu situația care le-a determinat, limitate în timp la aceasta și aplicate în mod nediscriminatoriu.

Acest articol este preluat de pe Juridice.ro și poate fi citit în integralitate accesând următorul link:https://www.juridice.ro/692582/note-la-legea-nr-136-2020-privind-instituirea-unor-masuri-in-domeniul-sanatatii-publice-in-situatii-de-risc-epidemiologic-si-biologic-procedura-de-judecata-si-efectele-hotararii-judecatoresti-cu-pri.html

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment