Daniel Ioniţă, la Conferinţa Young Ambassadors Forum

Daniel Ioniţă, secretarul de stat pentru afaceri strategice, a participat, în 23 aprilie, la Conferinţa Young Ambassadors Forum cu  tema ,,Tackling chess on the world stage. Be the pawn that counts”. Evenimentul este organizat de către asociaţia studenţească non-guvernamentală Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP).

 Daniel Ioniţă, sfaturi pentru tineri

Cu acest prilej, Daniel Ioniţă a felicitat asociaţia VIP pentru iniţiativa de a organiza un eveniment care are ca temă principală discutarea statutului şi rolului tinerilor în noua configuraţie globală şi i-a sfătuit pe participanţi să îşi stabilească obiective ambiţioase, atât pe plan personal, cât şi profesional, care, dublate de voinţă şi multă muncă, pot contribui la schimbarea în bine a lumii în care trăim.

Daniel Ioniţă a subliniat faptul că tinereţea reprezintă o resursă valoroasă de energie, creativitate şi imaginaţie, dar şi o provocare imensă, capacitatea unei societăţi de a progresa bazându-se, printre altele, şi pe priceperea de a încorpora contribuţia şi responsabilitatea tineretului în imaginarea şi construirea viitorului.

Suntem membri ai NATO şi ai UE, avem responsabilităţi naţionale, regionale şi internaţionale, iar lumea în care trăim se schimbă constant în fiecare zi. Este acum mai conectată, mai complexă, dar şi mai contestată. Ceea ce se întâmplă în Est nu ne este indiferent, ca de altfel nu trebuie să ne lase pasivi nici evoluţiile din Nordul Africii sau din Orientul Mijlociu”, a declarat secretarul de stat pentru afaceri strategice.

Totodată, oficialul român a precizat că problemele cu care se confruntă în prezent tinerii, precum şomajul, accesul la educaţie, integrarea în societate, diverse conflicte, trebuie să constituie o preocupare importantă, atât pentru societate, cât şi pentru organizaţiile internaţionale din care România face parte.

Pe lângă toate acestea, Daniel Ioniţă a scos în evidenţă faptul că Ministerul Afacerilor Externe (MAE) sprijină activ iniţiativele legate de tineret, un exemplu fiind programul UN Youth Delegate – România, care este derulat împreună cu Ministerul Tineretului şi Sporturilor. De asemenea, i-a îndemnat pe tinerii prezenţi la eveniment să ia în considerare şi o posibilă cariera în cadrul MAE. Pentru informații actualizate puteți accesa site-ul  Ministerului Afacerilor Externe.

Proiectul Young Ambassadors Forum, 1 ediţie

Proiectul Young Ambassadors Forum, organizat de către  asociaţia studenţească non-guvernamentală Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), reprezintă un forum educaţional de discuţii şi dezbateri pentru studenţi, care abordează o serie de problematici globale. Mai multe detalii găsiţi aici.

Aflat la prima ediţie, Young Ambassadors Forum are ca tematică Tackling chess on the world stage. Be the pawn that counts  şi este realizat sub forma unei conferinţe de 4 zile, pe parcursul cărora 30 de tineri dezbat statutul şi rolul lor în noua configuraţie globală abordând probleme de actualitate, precum Dificultăţile tinerilor în contextul secolului XXI neliniştit, globalizat, digitalizat şi înţesat de relaţii interculturale şi Impactul  jocurilor de putere asupra dimensiunii umane.

Asociaţia studenţească non-guvernamentală Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP) și cele patru comunități ale sale (Business Club, Econosofia, Leadership Development și Internaţional Affairs) organizează anual peste 10 programe și proiecte de dezvoltare personală și profesională, pe diverse domenii, pentru studenți și masteranzi, oferindu-le șansa de a învăța într-un mediu dinamic și de a interacționa cu specialiști din diferite arii de activitate. Detalii suplimentare despre asociaţie gasiţi aici.

Alexandra Drăguţ

Alexandra Drăguţ este studentă la Jurnalism, FŞSU, ULBS , Departamentul de Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment