Aniversarea a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Coreea de Sud

Pe data de 30 martie 2015 s-au împlinit 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Coreea de Sud.

Din momentul stabilirii acestor relaţii diplomatice, Republica Coreea s-a dovedit a fi un partener veritabil al României în numeroase momente şi domenii, motiv pentru care dezvoltarea relaţiilor dintre cele două state a reprezentat un obiectiv constant al politicii externe a ţării noastre.

În această perioadă de 25 de ani au avut loc evoluţii semnificative pe toate planurile, în acest sens fiind semnată, spre exemplu, Declaraţia comună privind stabilirea Parteneriatului Strategic între România şi Republica Coreea din anul 2008. Totodată, pentru dezvoltarea schimburilor economice şi a cooperării în diferite domenii, a fost semnat un Plan Comun de Acţiune în anul 2010, plan ce oferă cadrul de cooperare sectorială bilaterală pe termen mediu şi lung.

În prezent, agenda bilaterală cuprinde numeroase proiecte, în domeniile politic, economic, educaţional şi cultural, menite să consolideze acest parteneriat şi să aprofundeze relaţiile de prietenie între cele două popoare.

Pentru detalii accesați site-ul Ministerului de Afaceri Externe – www.mae.ro

Andrei Popovici

Andrei este co-fondator al proiectului 'ABC Juridic' si student al Facultatii de Drept - Universitatea din Bucuresti

Related articles