Canada: destinaţie fără viză

Cetăţenii români care au deţinut în ultimii zece ani o viză canadiană sau care deţin o viză de scurtă şedere pentru intrarea în SUA vor putea să intre fără viză pe teritoriul canadian. Acest lucru se va realiza în urma înregistrării în sistemul de Autorizare Electronică a Călătoriei (eTA), anunţă un comunicat al MAE.

 Guvernul canadian a decis să includă România în rândul statelor pentru care se vor aplica prevederile viitorului sistem canadian eTA, în cursul anului 2016. Măsura respectivă este similară celei aplicate cetăţenilor statelor care nu au nevoie de viză canadiană şi priveşte facilitarea călătoriilor cetăţenilor români în Canada.

Această decizie constituie o etapă importantă de progres în procesul de eliminare totală a vizelor canadiene şi reprezintă un semnal al voinţei politice comune de a fi realizat, cât mai curând, obiectivul de eliminare a regimului vizelor canadiene pentru toţi cetăţenii români.

Sistemul eTA este inspirat de cel implementat de americani în ultimii ani pentru verificarea vizitatorilor. Introducerea eTA va însemna că românii care au obţinut în ultimii zece ani viza de Canada, dar şi cetăţenii statelor care până acum nu aveau nevoie de viză, vor trebui să aplice online înainte de a intra în această ţară şi, probabil, să achite şi o taxă.

Stefan Nica

Ştefan Cristian Nica este student la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment