Concursul Național de Drepturile Omului și Migrație, organizat de Universitatea Româno-Americană

Luna trecută, în perioada 25-28 octombrie, Universitatea Româno-Americană, prin Centrul de Drepturile Omului și Migrație, a organizat cea de-a doua ediție a Concursului Național de Drepturile Omului și Migrație, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, asigurându-se astfel gratuitatea participării și a avut ca principal obiectiv încurajarea atât a studenților, cât și a masteranzilor interesați de dezvoltarea aptitudinilor practice de a se implica în identificarea și soluționarea de probleme juridice de drepturile omului și migrație, cu caracter științific, aplicativ, socio-educativ și juridic, toate acestea într-un mediu simulat.

Secundar, se dorește promovarea spiritului fair-play, competivitatea, nediscriminarea,  munca în echipă, valorile etice și comunicarea interpersonala, calități de bază în carierea unui jurist.

Organizatorii au pus la dispoziție toată logistica necesară unei bune desfășurări a concursului, acordând și burse de participare (pentru cazare, masă, transport).

Participarea la concurs viza parcurgerea următorilor pași:
1. Înscrierea la concurs a persoanelor interesate prin completarea unor formulare-tip și transmiterea lor, în original, organizatorilor (1 august – 15 octombrie 2015);
2. Parcurgerea individuală a pregătirii online prin consultarea materialelor didactice și a bibliografiei recomandate (1 august – 25 octombrie);
3. Toți participanții au primit diplome, 10 participanți au primit premii în cărți și patru participanți au primit premii în bani în valoare totală de cinci mii de lei.

Au participat 67 de studenți provenind de la 11 universități, acoperind marile centre universitare naționale.

Joi, 29 octombrie, înainte de premiere, în Aula Magna a Universității Româno-Americană s-a vizionat documentarului „EXPERIMENTUL BUCUREȘTI”.

Premianții, studenți și masteranzi ai universităților A.I.Cuza, Titu Maiorescu, SNSPA, din București și ai Academiei de Poliție au primit premii suplimentare, constând în:

Premiul „Respect for the Rule of Law” a fost oferit de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București

Premiul „Equality for All” a fost oferit de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos,

Premiul „The Rights of Migrants” a fost oferit de Ambasada Republicii Federale Germania,

Premiul „The Rights of Refugees” a fost oferit de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați,

Premiul „Disability Rights” a fost oferit de Ambasada Israelului,

Premiul „Eradication of Organised Crime” a fost oferit de Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord,

Premiul „Bene Merenti” și  premiul „Best Student in Competition”  au fost oferite de Universitatea Româno-Americană.

Șărban Dragoș-Cristian

Dragoș-Cristian Șărban este student în anul al III-lea la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment