Delegația UE în Ciad, condusă de o româncă

Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) a numit, pe data de 31 august 2015, 19 noi șefi de delegații ale Uniunii Europene. Printre aceștia se numără si expertul român Denisa-Elena Ionete, aceasta având sarcina să conducă Delegația UE în Ciad.

SEAE este un serviciu diplomatic al Uniunii Europene. El are rolul de a ajuta pe șeful Afacerilor Externe al UE – Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate –  în realizarea Politicii externe și de securitate comună a Uniunii. Formal lansat la 1 ianuarie 2011, Serviciul a fost creat prin Tratatul de la Lisabona, care a intrat în vigoare în 2009. Sefii de delegatie promovează politicile și interesele UE în regiunile și țările reprezentate și joacă un rol activ în eforturile de consolidare a păcii, stabilității și a statului de drept.

Denisa-Elena Ionete are o bogată experiență de management la nivelul organizațiilor internaționale, ocupând din anul 2011 pană în prezent, funcţia de şef al Unităţii Managementul Crizelor şi Situaţiilor de Fragilitate (Fragility and Crisis Management Unit), Directoratul General Cooperare Internaţională şi Dezvoltare (DEVCO) din cadrul Comisiei Europene. Aceasta a mai  ocupat funcţia de ofţer de programe UNICEF în Gabon, Nigeria, Palestina şi Afganistan, precum si cea de funcţionar NATO.

Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis la rându-i felicitări: “Adresez sincere felicitări doamnei Denisa-Elena Ionete pentru obținerea acestei poziții înalte în structura Serviciului European de Acţiune Externă. Această numire confirmă calitatea experţilor români care ne reprezintă cu succes în cadrul instituţiilor europene şi contribuie la asigurarea unei prezenţe din ce în ce mai consistente a României în domenii de interes major de pe agenda Uniunii”.

În acest moment, România este reprezentată în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă de 15 persoane, din care 8 în centrala de la Bruxelles şi 7 în delegaţiile UE.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment