Interviu cu Dragoș Constantin Popoiag, președintele Tribunalul Dâmbovița
Alina Matei: Mulțumesc, stimate domnule președinte Dragoș Popoiag, pentru că ați acceptat să acordați un interviu pentru cititorii J. Cum a venit ideea de a candida pentru a deveni membru al Consiliului Superior al Magistraturii?
Dragoș-Constantin Popoiag: Mulțumesc și eu pentru posibilitatea de a-mi face cunoscute obiectivele. Ideea de a candida derivă din dorința de a îndrepta , de a repune profesia judecătorului acolo unde merită să fie, prin echilibrarea balanței dintre nenumăratele obligații, interdicții și sărăcia drepturilor aferente statutului judecătorului. Acest raport trebuie schimbat.
Am decis să candidez, întrucât problemele judecătorilor în instanțe, acolo unde se înfăptuiește în realitate actul de justiție , unde se muncește, au devenit din ce în ce mai mari. S-a ajuns, practic, la un blocaj pe fondul dezinteresului, neimplicării, lipsei de comunicare și înțelegere manifestate de către cei obligați legal și prin angajamente publice să asigure condițiile de fond și de formă pentru normala funcționare a instanțelor.
Sunt convins că cei 21 de ani vechime în profesie și experiența dobândită pot fi de folos într-o asfel de provocare.
Alina Matei: Judecătorii din instanța al cărei președinte sunteți, Tribunalul Dâmbovița, ce au zis? Au fost colegi judecători cinstiți, onești care să vă amintească cum că, în ipoteza în care veți fi ales, locul de președinte va rămâne vacant?
Dragoș-Constantin Popoiag: Colegii și- au exprimat gândurile, amintindu- mi că am această responsabilitate și mărturisesc că o simt. Este și o confruntare intrapersonală între dorința mai confortabilă de a continua un proiect căruia m-am dedicat în ultimii 7 ani, ale cărui baze sunt deja edificate, așezate și cea de a candida, dar sunt optimist și știu că sunt judecători foarte buni care pot asigura bunul mers al activității tribunalului.
Eu am învățat permanent de la colegii mei care nu de puține ori au fost oglinda faptelor și deciziilor mele în exercitarea celor două mandate de vicepreședinte și apoi de președinte al tribunalului, motiv pentru care le mulțumesc încă o dată.
Alina Matei: Cum au fost întâlnirile cu judecătorii? Ce au lămurit pentru dumneavoastră aceste întâlniri?
Dragoș-Constantin Popoiag: Întâlnirile au fost directe, discuțiile la obiect și am căutat să ating într-un timp scurt cât mai multe probleme actuale referitoare la activitatea Consiliului, ce ar trebui schimbat sau îndreptat, am căutat împreună soluții. Pe lângă întâlnirile colective, am avut și întâlniri individuale, în birourile colegilor judecători, care au fost chiar surprinzătoare prin congruența ideilor exprimate .
În toate cazurile, întâlnirile au reliefat dezamăgirea judecătorilor față de activitatea Consiliului.
Puteti citi interviul integral pe juridice.ro
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!