MAE atenţionează turiştii – stare de urgenţă în Nepal

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile care nu sunt necesare în Nepal şi în regiunile învecinate din India, din cauza instituirii stării de urgență ca urmare a unor seisme de 7,9 grade şi 7,2 grade pe scara Richter, înregistrate în 25-26 aprilie 2015. Cele mai afectate oraşe sunt capitala Kathmandu şi Phokara, unde se înregistrează numeroase victime şi importante pagube materiale.

În zonele montane există pericolul unor avalanșe și alunecări de teren. În localitățile menționate este afectată major infrastructura de alimentare cu energie electrică și cea de comunicații, precum și rețeaua de Internet.

De asemenea, MAE îndeamnă cetăţenii români care doresc să călătorească în străinătate să acceseze aplicaţia, ,,Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din App Store şi Google Play) pentru a afla informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale. Totodată, cei interesaţi dispun şi de serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare, ,,Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Elena Andrei

Elena Andrei este studentă la Jurnalism, FŞSU, ULBS , Departamentul de Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment