Modificarea contractului de achiziţie publică

Potrivit jurisprudenţei şi practicii, achiziţiile publice, concesiunile şi parteneriatul public-privat sunt cele 3 forme prin care se realizează raporturile dintre sectorul public şi cel privat. Deşi sfera achiziţiilor publice nu este reglementată în legislaţia UE, directivele de la nivelul UE aduc o noutate cu privire la cele 3 forme, şi anume posibilitatea modificării contractului în cursul de valabilitate. În acest sens, jurisprudenţa a consacrat că regula generală presupune derularea unei noi proceduri de atribuire, în situaţia în care se aduc modificări substanţiale unui contract de achiziţie publică.

De la această regulă, însă, autorul lucrării de faţă, Andrei Sebastian Stângu, a surprins şi o serie de excepţii, cum ar fi clauza de revizuire, în anumite condiţii, necesitatea contractării unor produse, servicii şi/sau lucrări suplimentare de la contractorul iniţial etc, pe care, însă, le veţi sesiza pe măsura lecturării.

[su_button url=”https://abcjuridic.ro/wp-content/uploads/2015/07/Stangu-Andrei-Sebastian-Modificarea-contractului-de-achiztie-publica.pdf” background=”#ef4b2d” size=”10″ center=”yes”]Citeşte lucrarea[/su_button]

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment