ABC Juridic aniversează un an de la lansare

În primul rând, echipa ABC Juridic le urează elevilor din ciclurile primar, gimnazial şi liceal mult succes în noul an şcolar, întelepciunea de a lua deciziile potrivite şi conştientizarea faptului că încununarea eforturilor necesită răbdare.

În urmă cu un an, odată cu noul an școlar, debuta și Proiectul ABC Juridic – un proiect al studenților pentru adolescenții, studenții, tinerii din România și din afara granițelor ei.

Deși proiectul a luat naștere din dorința de a construi perspective pentru viitori specialiști în domeniul juridic, ne-am dat seama că acesta este doar un aspect accesoriu unui țel mai înalt – sprijinirea generațiilor viitoare pentru a-și obține independența și pentru a trăi într-o societate fundamentată pe meritocrație, armonie și responsabilitate.

Deși sunt cuvinte mari (uneori și golite de conținut din cauza uzurii morale pe care au suferit-o de-a lungul timpului), este timpul să conștientizăm că pentru ca o societate să funcționeze în parametri normali, în beneficiul tuturor, nu există altă opțiune.

De aceea, prin punerea în aplicare a valorilor promovate în cadrul proiectului („Cei 4 I”) – IniţiativăImplicareInovaţieImparţialitate –, prin efortul membrilor, partenerilor și al oricui împărtășește aceleași valori, aceleași idealuri și aceeași viziune, putem contribui semnificativ la construirea societății de mâine.

În acest sens, suntem onorați să beneficiem de sprijinul profesioniștilor (unii făcând deja parte din echipă și contribuind, prin experiența lor, cu sfaturi și idei valoroase), dar și al altor comunități precum Juridice și Liga Studenților Români din Străinătate. Confirmăm, astfel, dezideratul cooperării și unirii eforturilor cu orice persoană, organizație și comunitate interesată, pentru atingerea țelurilor comune având ca beneficiari societatea, în general, și tinerii, în special.

În acest prim an de activitate am scris articole pe teme de actualitate și de interes general, i-am intervievat pe cei care se remarcă prin meritele lor (atât profesioniști, cât și studenți ori liceeni), însă ne-am hotărât să fim proactivi și să facem, împreună cu cei dornici să ia parte la acest demers educațional, ceva mai mult de atât – “Ghidul juridic al adolescentului informat. Fii independent prin drept”.

Prin acest ghid sperăm să punem bazele realizării țelului nostru, al tuturor, astfel încât, într-un viitor apropiat, ghidul să fie pe băncile elevilor de școală generală ori liceu, spre a fi studiat în cadrul materiei de Educație juridică elementară. Este o condiție sine qua non pentru o societate normală ca indivizii ce o compun (îndeosebi tinerii în calitate de viitor al unei națiuni) să aibă o conduită responsabilă întemeiată pe cunoașterea drepturilor și obligațiilor, a mecanismelor juridice esențiale (e.g. răspunderea penală a minorului și consecințele atragerii acesteia, încheierea unui contract de vânzare-cumpărare, înființarea unei societăți comerciale, deschiderea unui magazin online etc.), a relației dintre drept și societate, precum și a oportunităților pe care le au prin cunoașterea acestor aspecte juridice.

Acestea fiind zise, vă mulțumim tuturor celor care ați făcut posibile toate aceste realizări și vă așteptăm alături de noi pe toți cei care doriți să fiți parte la schimbarea propusă în aceste rânduri.

Non scholae, sed vitae discimus. – Seneca  („Nu învățăm pentru școală, ci pentru viață.”)  

Scientia potentia est. („Cunoașterea înseamnă putere.”)

Echipa ABC Juridic  

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment