850 de eleve din familii modeste pot să-şi continue studiile printr-un proiect susţinut de Ambasada Franţei şi de Ministerul Educaţiei

Peste 850 de eleve din familii modeste au de acum posibilitatea să-şi continue studiile printr-un proiect susţinut, intre alţii, de Ambasada Franţei şi Ministerul Educaţiei din Romania. In primul an, programul s-a desfăşurat experimental, iar in prezent funcţionează in 12 licee partenere din Bucureşti, Timişoara şi Slobozia. Alla Stancaru Luncă a vorbit cu Ştefania Enache, una dintre beneficiarele proiectului şi cu mentorul său.

Am terminat Colegiul Economic Virgil Madgearu şi acum sunt studentă la Academia de Studii Economice din Bucureşti, la Facultatea de Management. In cadrul proiectului, m-am cunoscut in primul rand pe mine, apoi am văzut o diversitate de profesii pe care le pot practica intr-o companie şi am aflat cat mai multe informaţii despre viitoarele profesii pe care le pot practica şi despre ceea ce imi place mie să fac pe viitor. Am avut o stransă legătură cu mentora mea, Raluca Ogrezeanu. Ne-am completat una pe cealaltă. Fără ea, nu ştiam ce facultate să aleg. (Ştefania Enache)

Romania este a doua ţară din Europa in care se lansează acest program, după Franţa in 2012.

Sursa: RADIO ROMANIA ACTUALITĂŢI

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment