Facultatea de Drept, Universitatea din București. Preselecția pentru concursurile de procese simulate de Drept Internațional Public „Jessup” și „Telders”

Comunicat preluat de pe Juridice.ro

Miercuri, 5 iunie 2019, începând cu cu ora 17:30, la sala 214, va fi organizată preselecția pentru echipele ce vor reprezenta Facultatea de Drept a Universității din București la concursurile de procese simulate de Drept Internațional Public „Philip C. Jessup” și „Telders” (ediția 2020), potrivit unui comunicat.

Concursul „Telders” se va afla la a 43-a ediție, fiind cel mai mare concurs de Drept Internațional Public din Europa, cu peste 20 de țări participante. Rundele internaționale se vor desfășura la Haga (Olanda) în luna mai 2020.

La ambele concursuri este posibilă și participarea la runde naționale eliminatorii, în funcție de numărul de echipe înscrise la nivelul României.

Preselecția va consta într-un interviu în limba engleză pe baza unor subiecte de Drept Internațional Public, testând atât cunoștințele de specialitate, cât și abilitățile oratorice și argumentative, posibilitatea de a lucra în echipă și de încadrare în limite de timp stricte. Fiecare echipă va avea cel mult 4 membri.

Pentru înscriere, studenții trebuie să transmită pe adresele de e-mail elena.lazar@drept.unibuc.ro și viorel.chiricioiu@drept.unibuc.ro, până la data de 2 iunie 2019 (inclusiv), un CV complet și o scrisoare de intenție privind dorința și motivația de a participa la aceste concursuri (ambele în limba engleză).

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment