Greva lucrătorilor în transportul în comun din Grecia planificată pentru ziua de 1 mai

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) transmite printr-un comunicat românilor care vor să se deplaseze sau să tranziteze Grecia, organizarea unei greve de 24 de ore din partea marinarilor şi a transportatorilor feroviari.

În continuarea atenţionărilor de călătorie privind organizarea, în ziua de 1 mai 2015, vor avea loc  acţiuni greviste din partea marinarilor, transportatorilor feroviari şi a lucratorilor din domeniul transportului în comun, în aceeaşi zi cu înregistrarea unor modificări orare de funcţionare.

Ca urmare, transportul în comun se va desfăşura după programul următor: autobuzele vor circula între 9:00 – 21:00; troleibuzele,  între 8:30 – 21:00; cursele trenurilor şi metrourilor suburane vor fi anulate; lucrătorii din zona urbană în cadrul tramvaielor şi metrourilor vor protesta doar în primele ore ale dimineţii, până la ora 9:00, ceea ce înseamna că după această oră, se va ajunge la programul obişnuit.

Persoanele interesate pot obţine informaţii la numărul +30 14511 şi de pe site-ul www.trainose.gr . Pentru a obţine informaţii actualizate se  poate accesa site-ul MAE: www.mae.ro . Toţi cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”(gratuit  din „App Store” şi „Google Play”). Aceasta oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, inclusiv în Grecia, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Mirela Daniela Balta

Mirela este studentă la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment