Întrevederea dintre domnul prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și E.S. domnul Gerhard REIWEGER, ambasadorul Austriei în România

La 5 aprilie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au avut o întrevedere la sediul ministerului cu E.S. domnul Gerhard REIWEGER, Ambasadorul Austriei în România, și cu domnul Benedikt SAUPE, Adjunct al Șefului Misiunii.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la cooperarea bilaterală pe teme de justiție, inclusiv cooperarea judiciară în materie penală și colaborarea academică dintre cele două state.

Cu această ocazie, E.S. domnul Gerhard REIWEGER, Ambasadorul Austriei în România,  a înmânat oficialilor români scrisoarea domnului prof. Wolfgang BRANDSTETTER, ministrul federal al justiției din Austria, privind stabilirea în scurt timp a unei întrevederi bilaterale, ca urmare a celor agreate de cei doi oficiali în marja reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), desfășurat în data de 28 martie 2017, demers sprijinit de Ambasada Austriei în România.

Totodată, discuțiile au mai purtat și asupra măsurilor tehnice întreprinse la nivelul Ministerului Justiției pentru realizarea obiectivelor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), dar și pentru coordonarea cu celelalte instituții cu atribuții în cadrul mecanismului.

A fost evidențiată contribuția României în cadrul procesului decizional vizând propunerea de Regulament privind instituirea Parchetului European, prin declanșarea,  împreună cu alte 12 state membre ale Uniunii Europene, a procedurii de instituire a cooperării consolidate în conformitate cu art. 86 alin.(1) par.(3) din TFUE.

De asemenea, a fost subliniată importanța bunei colaborări și coordonări în domeniul afacerilor europene, din perspectiva exercitării de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Această întrevedere a constituit un bun prilej pentru consolidarea relațiilor de cooperare și manifestarea dorinței reciproce de a continua buna colaborare dintre cele două state.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment