Universitatea din Alba Iulia a primit vizita Ambasadorului Palestinei în România. 40 de studenți internaționali așteaptă vizele pentru a studia la UAB , Unirea

În baza bunei colaborări, deja cu tradiție, în plan diplomatic și academic, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a primit marți, 6 septembrie, vizita Ambasadorului Palestinei în România, E.S.Fuad Karim Saliba Kokaly, însoțit de primarul orașului Beit Sahour, oraș cu care municipiul are încheiat un acord de cooperare, de consilieri locali și de reprezentanți ai corpului diplomatic.

Discuțiile au vizat, în principal, dorința părții palestiniene de a-și continua colaborarea cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în pregătirea studenților palestinieni, în principal a celor care doresc să urmeze cursurile Anului pregătitor de învățare a limbii române (din cadrul domeniul Filologie), precum și programele de licență în limba engleză.

A fost analizată foarte buna experiență a promoțiilor anterioare de studenți palestinieni care au studiat la Alba Iulia, universitatea fiind dată ca exemplu de bune practici în gestionarea tuturor aspectelor care țin de programul de studiu și integrarea socio-culturală a studenților străini.

În acest moment, se află în așteptarea vizelor peste 40 de studenți internaționali, special orientați spre anul pregătitor la Universitatea din Alba Iulia, pentru anul universitar 2016-2017.

E.S. Ambasadorul Palestinei vizitează periodic Universitatea „1 Decembrie 1918”, participă la evenimente culturale internaționale organizate de instituția noastră și urmărește constant parcursul educațional al studenților palestinieni care studiază în Alba Iulia. Colaborarea se va extinde și către programele doctorale, în parteneriat cu Universitatea din Bethleem.


Sursa: Alba24.ro

Alexandru Bratosin

Alexandru BRATOSIN este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si administratorul sectiunii economice de pe ABC Juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment