Lansare de carte – Bogdan Aurescu, „Romania and the International Court of Justice”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ╚Öi-a lansat miercuri, la Casa Memorial─â „N. Titulescu”, volumul „Romania and the International Court of Justice”, sub egida editurii Hamangiu, ├«n prezen╚Ťa a numero╚Öi participan╚Ťi din mediul diplomatic ╚Öi academic.

Volumul se refer─â ├«n principal la solu╚Ťionarea echitabil─â a cauzei privind delimitarea platoului continental ╚Öi a zonelor economice exclusive ├«n Marea Neagr─â ├«ntre Rom├ónia ╚Öi Ucraina, cea mai mare reusit─â a diploma╚Ťiei rom├ónesti din trecutul apropiat si la ce a insemnat aceast─â victorie de la Haga pentru ╚Öcoala de drept interna╚Ťional din Rom├ónia si pentru interesele tarii.

Bogdan Aurescu a subliniat, la r├óndul s─âu, c─â volumul a dorit s─â aduc─â proba cea mai bun─â a faptului c─â solu╚Ťionarea diferendelor pe care pa╚Önic─â, prin mijloace jurisdic╚Ťionale, cum este CIJ, cum este recursul la un tribunal arbitral, rezolv─â diferendele dintre state.

Ministrul de externe a men╚Ťionat c─â a ales Casa Titulescu pentru acest eveniment dintr-un motiv foarte important ÔÇö faptul c─â Titulescu a fost unul dintre cei mai puternici sus╚Ťin─âtori al rolului dreptului interna╚Ťional ├«n politica extern─â.

La eveniment au fost prezen╚Ťi ambasadorii Ucrainei, Teofil Bauer, Republicii Moldova, Iurie Reni╚Ť─â, ╚Öi Israelului, Dan Ben-Eliezer.

 

 

Related articles