Lansare de carte – Bogdan Aurescu, „Romania and the International Court of Justice”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și-a lansat miercuri, la Casa Memorială „N. Titulescu”, volumul „Romania and the International Court of Justice”, sub egida editurii Hamangiu, în prezența a numeroși participanți din mediul diplomatic și academic.

Volumul se referă în principal la soluționarea echitabilă a cauzei privind delimitarea platoului continental și a zonelor economice exclusive în Marea Neagră între România și Ucraina, cea mai mare reusită a diplomației românesti din trecutul apropiat si la ce a insemnat această victorie de la Haga pentru școala de drept internațional din România si pentru interesele tarii.

Bogdan Aurescu a subliniat, la rândul său, că volumul a dorit să aducă proba cea mai bună a faptului că soluționarea diferendelor pe care pașnică, prin mijloace jurisdicționale, cum este CIJ, cum este recursul la un tribunal arbitral, rezolvă diferendele dintre state.

Ministrul de externe a menționat că a ales Casa Titulescu pentru acest eveniment dintr-un motiv foarte important — faptul că Titulescu a fost unul dintre cei mai puternici susținători al rolului dreptului internațional în politica externă.

La eveniment au fost prezenți ambasadorii Ucrainei, Teofil Bauer, Republicii Moldova, Iurie Reniță, și Israelului, Dan Ben-Eliezer.

 

 

Related articles