Lansarea cărții „TRAVEL TO ROMANIA – THE GARDEN OF VIRGIN MARY” de Jeong O Park

Ideea de a publica acest ghid despre România datează din 1991, imediat după Revoluția Română. Tocmai sosise la Universitatea din București pentru a urma studii de doctorat în literatură. România, după revoluție, era aproape necunoscută poporului coreean, iar eu eram una dintre puținele persoane care cunoșteau țara. Companiile și stațiile de difuzare coreene mă abordau adesea pentru a introduce România, o țară a minunilor, publicului coreean. Acest lucru m-a inspirat să visez la publicarea acestei cărți. Acest ‘vis’ a devenit realitate după ce am petrecut 25 de ani lucrând ca profesor la Departamentul de Studii Românești de la Universitatea Hankuk de Studii Străine din Coreea de Sud. De-a lungul a mai mult de două decenii, am vizitat fiecare colț al României în peste 40 de călătorii. Am intitulat această carte: “Călătorie în România: Grădina Maicii Domnului”.

Această frază a fost rostită de Papa Polonez, Ioan Paul al II-lea (1978-2005), în timpul vizitei sale la Biserica Ortodoxă Română în 1999. Sper că această carte vă va permite și vouă să apreciați toate fațetele captivante ale României. România este, fără îndoială, una dintre cele mai captivante țări din Europa, plină de un potențial imens. Cu toate acestea, până de curând, mulți străini aveau percepții negative despre această națiune, în mare parte din cauza trecutului său comunist.

Cu toate acestea, cu avansul rapid al numărului de turiști străini în ultimii ani, imaginea internațională a țării se îmbunătățește remarcabil. Vizitatorii străini care explorează România exprimă frecvent, “Este o țară care inițial poate nu a stârnit așteptări mari, dar pe măsură ce călătoria se desfășoară, dorința de a-ți prelungi șederea se intensifică.” Localnicii calzi și primitori, prețurile accesibile, bucătăria delicioasă, fortificațiile medievale, satele rurale pitorești și peisajele naturale impresionante atrag colectiv turiștii străini să descopere România.

Prof. univ. dr. Jeong O Park

Jeong O Park este un distins profesor de Studii Românești la Universitatea Hankuk de Studii Străine din Coreea de Sud și Profesor Onorific la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, România. Cu o experiență remarcabilă ca Bursier Vizitator la Universitatea din California, Berkeley, SUA, între 2010 și 2012, Jeong O Park contribuie semnificativ la domeniul său prin rolul său actual de Director al Rețelelor Universitare Silkroad din Seoul, Coreea, din 2018 până în prezent. Recunoscut în ediția 2017-2018 a Marquis Who’s Who, a servit, de asemenea, ca Director al Institutului de Studii Est-Europene și Balcanice între 2012 și 2014 și a fost Vicepreședinte al Societății Coreene de Studii Europene Contemporane între 2012 și 2013. Ca jurnalist, a fost columnist pentru Korea Times în SUA și pentru New Economy Newspaper în Coreea de Sud. În semn de recunoaștere a contribuției sale remarcabile în educație, a fost decorat cu Medalia de Merit în Educație în grad de Ofițer de către Președintele României în 2007.

Cuvânt înainte

Pentru cei pasionați de natură, autorul oferă o descriere cuprinzătoare a mediului natural frumos și armonios al României, inclusiv rezervațiile naturale, râurile, litoralul Mării Negre și bogatele resurse naturale ale țării. Așa cum am menționat anterior, această carte conține informații extrem de valoroase despre România.

Cu toate acestea, ceea ce impresionează aici nu este doar informația în sine, ci capacitatea autorului de a transporta cititorul în România prin cuvintele sale, infuzate cu dragoste și pasiune pentru țară. Ghidul este rezultatul unui efort și ambiție enormă, culminând cu peste trei decenii de cercetare de către profesorul Park.

Dedicarea sa i-a permis să depășească orice bariere culturale și diferențe între cultura sud-coreeană și cea românească, făcându-l pe acesta unul dintre cei mai remarcabili ambasadori străini ai României. Recomand cu toată inima acest ghid oricărui turist care caută să transceadă diferențele culturale și să exploreze autenticitatea României – o țară cu adevărat frumoasă.

Conf. univ. dr. Silviu-Gabriel Barbu

Associate Professor at Transylvania University of Brasov, Romania State Secretary at the Control Department of the Romanian Government

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment