Pachetul Infracțiuni de serviciu

Lucrarea completă de jurisprudență „Infracțiuni de serviciu” – Vol. I (736 pag.) + II (696 pag.)

1. Vol. I. Abuzul în serviciu, neglijența în serviciu, uzurparea funcției

2. Vol. II Delapidarea, purtarea abuzivă, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, violarea secretului corespondenței, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, obținerea ilegală de fonduri, deturnarea de fonduri.

Lucrarea este adresată și dedicată tuturor celor interesați de domeniul dreptului penal material și procedural, pe tematica cercetată, indiferent dacă sunt sau nu juriști în această materie.

Lucrarea – împărțită în două volume – analizează practica judiciară relevantă în materia infracțiunilor de serviciu, prin prezentarea și adnotarea unei părți importante a hotărârilor din acest domeniu al părții speciale a dreptului penal, fiind selectate soluții de la nivelul Înaltei Curți de Casație și Justiție și al celorlalte instanțe de judecată din țară, pronunțate, ca perioadă de referință, EXCLUSIV după data de 1 februarie 2014, momentul intrării în vigoare a noii legislații în materie penală.

Sub aspectul organizarii materiei, in volumul I sunt tratate infractiunile de abuz in serviciu, neglijenta in serviciu si uzurpare a functiei la care se adauga 90 de spețe in extenso (relevante) si  peste 200 de note de jurisprudenta și comentarii, in timp ce volumul II grupeaza celelalte incriminari din aceasta materie (delapidarea, purtarea abuziva, folosirea abuziva a functiei in scop sexual, folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane, violarea secretului corespondentei, divulgarea informatiilor secrete, obtinerea ilegala de fonduri, deturnarea de fonduri). Vol. 2 conține 86 de spețe aproape in extenso, însoțite de peste 250 de note de jurisprudenta și comentarii. In ambele lucrari existand un capitol distinct privind aspectele de drept procesual penal intalnite cel mai des in practica instantelor judecatoresti.

Vasile Coman este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, promotia 2009. A urmat cursurile Institutului National al Magistraturii intre anii 2011-2013, devenind procuror stagiar, perioada in care a absolvit in paralel si un masterat in Stiinte penale aprofundate in cadrul Universitatii Transilvania din Brasov. Si-a continuat activitatea profesionala ca judecator la nivel de judecatorie, iar in prezent este judecator la Tribunalul Prahova, Sectia penala.

Pachetul poate fi dobândit de la urmatoarea adresa: https://www.hamangiu.ro/pachet-infractiuni-de-serviciu

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment