Povești despre România – Un eveniment cultural-educațional de neuitat

Săptămâna aceasta, Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) și Liceul Teoretic „Jean Monnet” din București au lansat cu succes proiectul „Povești despre România”. Evenimentul a avut loc la sediul liceului din strada Jean Monnet nr. 2, Sector 1, și a avut ca scop promovarea valorilor constituționale și culturale ale României prin intermediul artei.

Proiectul, inițiat și coordonat de conducerea ANC în colaborare cu echipa de la Liceul „Jean Monnet”, a început în aprilie 2024. A fost demarat la inițiativa domnului conf. univ. dr. Silviu-Gabriel Barbu și cu sprijinul doamnei Gabriela Lenghel, fiind în prezent coordonat de doamna vicepreședinte Claudia Ana-Țapardel. Scopul acestui proiect este de a încuraja înțelegerea și aprecierea identității naționale românești, prin promovarea valorilor culturale și a principiilor de conviețuire armonioasă.

Elevii liceului au prezentat lucrări artistice impresionante, evidențiind teme precum cetățenia română, simbolurile naționale și identitatea europeană. Prin poezie, dans și muzică, tinerii au reușit să ilustreze importanța apartenenței la națiunea română și la valorile sale esențiale. Publicul prezent în sala de festivități a liceului a fost încântat de talentul și dedicarea elevilor, aplaudându-i la scenă deschisă.

ANC își dorește ca acest proiect să inspire reflecție asupra valorilor naționale și să cultive un spirit de mândrie și respect față de România. Evenimentul subliniază reperele patriotismului și rolul important al fiecărui cetățean în societatea românească și în Uniunea Europeană.

„Povești despre România” este mai mult decât un proiect cultural-educațional. Este o celebrare a identității noastre naționale, un prilej de a ne aminti de valorile care ne unesc și de a încuraja tinerii să își asume un rol activ în dezvoltarea României.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi în promovarea acestor valori esențiale!

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment