Prof. univ. dr. Ștefan Deaconu reprezintă România la cel mai înalt nivel în arbitrajul comercial internațional

Prof. univ. dr. Ștefan Deaconu, președintele Curții Internaționale de Arbitraj a CCIR, este avocatul care a reprezentat cu succes România în cazul „Roșia Montană”.

Acesta a fost desemnat recent ca arbitru din partea României la Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID), parte a Băncii Mondiale. Acesta este un semn clar de recunoaștere a expertizei și profesionalismului său, după cum subliniază Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR).

ICSID este chiar instanța care a dat câștig de cauză României în dosarul Roșia Montană. Astfel, Camera de Comerț și Industrie a României a salutat numirea președintelui Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR, dl. Ștefan Deaconu în această funcție.

ICSID, înființată în 1966, este cea mai importantă instituție din lume dedicată soluționării diferendelor privind investițiile internaționale, prin conciliere, mediere, și arbitraj. În prezent, există un număr de 165 de state semnatare a „Convenției privind sluționarea litigiilor privind investițiile între state și resortisanți ai celorlalte state”, documentul care a stat la baza înființării ICSID.

citește comunicatul de presă pe ccir.ro

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment