Rezultatele alegerilor pentru noul CSM

 

Joi, 27 octombrie 2016, adunarile generale ale instanțelor și parchetelor din țată au fost convocate pentru alegerea membrilor viitorului Consiliu Superior al Magistraturii, aceștia urmând să își desfășoare mandatul din 2017 până în 2023.

 

Structura de organizare a Consiliului Superior al Magistraturii 

CSM este format din 2 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, 3 judecători de la curțile de apel, 2 judecători de la tribunale și 2 judecători de la judecătorii.

În ceea ce îi privește pe reprezentanții procurorilor, un loc va fi ocupat de reprezentantul Parchetului de pe langă Înalta Curte de Casație și Justițieun loc îi va reveni procurorului de la parchetele de pe langă curțile de apel, 2 procurori vor proveni de la parchetele de pe langă tribunale, și un procuror va fi ales pentru a-i reprezenta pe procurorii de la parchetele de pe langă judecătorii.

Aceștia pot fi aleși doar de către colegii de la nivelul instanțelor sau parchetelor respective. Adică, cei doi judecători de tribunal care au dreptul să intre în CSM sunt votați doar de către judecătorii de la tribunalele din țară dintre candidații de la tribunale, înscriși pe listele electorale. Un judecător de tribunal nu poate vota pentru CSM reprezentanți ai judecătoriilor, ai curților de apel sau ai instanței supreme.

 

Rezultatele obținute în urma voturilor exprimate de judecători și procurori, pentru cei 33 de candidați ramași în concurs

 Înalta Curte de Casație si Justiție:

-Judecătoarea Mariana Ghena

-Judecătoarea Simona-Camelia Marcu

PICCJ:

-Procurorul Codruț Olaru

Curțile de Apel:

-Judecătoarea Lia Savonea (Curtea de Apel București)

-Judecătoarea Nicoleta-Margareta Tint (Curtea de Apel Brașov)

-Judecătoarea Andrea-Annamaria Chis (Curtea de Apel Cluj)

Parchete de pe lângă Curți de Apel:

-Cristian-Mihai Ban (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București)

Tribunale: (La Tribunalul București se vor relua alegerile pentru CSM, întrucât nu a fost întrunit cvorumul necesar! Candidații al caror nume figurează pe această listă, în cadrul tribunalelor, sunt cei care dețin cele mai mari cote din voturi.)

-Judecătoarea Gabriela Baltag (Tribunalul Neamț)

-Judecătorul Dorin Danci (Tribunalul Maramureș)

Judecătorii:

-Judecătorul Mihai-Bogdan Mateescu (Judecătoria Râmnicu Vâlcea)

-Judecătorul Mihai-Andrei Bălan (Judecătoria Timișoara)

Parchete de pe lângă Judecătorii:

-Tatiana Toader (Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București)

 

Vom reveni cu noi informații…

Până atunci, echipa ABC Juridic îi felicită cordial pe cei ce figurează drept câștigători ai alegerilor pentru noua structură a Consiliului Superior al Magistraturii și le urează mult succes în activitatea viitoare!

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment