100 de studenţi francofoni din 20 de ţări reuniţi în capitala europeană a tineretului

Biroul Europa Centrală şi Orientală al Agenţiei universitare a Francofoniei (BECO AUF) organizează, din 20 până pe 24 aprilie 2015, a patra ediţie a Festivalului regional al studenţilor francofoni din Europa Centrală şi Orientală. Capitală europeană a tineretului în 2015, Cluj-Napoca găzduieşte această celebrare a tineretului francofon.

Sub tema « Culorile tinereţii », această manifestare va reuni aproximativ 100 de participanţi, proveniţi din 20 de ţări dar şi voluntari care fac parte din comitetul de organizare, studenţi la patru universităţi membre AUF în Cluj-Napoca.

Acest eveniment creează un spaţiu de schimburi între tinerii din diferite ţări printr-un program variat, utilizând ca mijloc de comunicare limba franceză : conferinţe, ateliere creative, concursuri şi seri tradiţionale.

Dimineţile vor fi consacrate conferinţelor : atelier-conferinţă organizat in parteneriat cu Delagtia Wallonia-Bruxelles, despre piesa de teatru scrisă de Paul Emond « Singur la Waterloo, singur la Sfânta-Elena » cu actorul Mihai Gruia Sandu şi regizorul Răzvan Popa, masa rotundă « Francofonia utilă », şi conferinţa « A învăța, a preda și a cerceta în era digitală .Fiecare participant s-a înscris la un atelier, din cele şase propuse : coregrafie, improvizație teatrală, multimedia, pictură-arte tradițonale, grafism și un atelier start-up-tineri antreprenori. Atelierele vor fi urmate de un concurs « Întrebări pentru un francofon» și de seri tradițonale tematice care le vor permite participanților să își prezinte țara, mancarea, cântecele, dansurile sau costumele tradiționale.

Săptămâna festivalului se va încheia pe 24 aprilie, la ora 19, la Cinema „Florin Piersic”din Cluj-Napoca, cu o seară de gală în cadrul căreia participanții vor prezenta în fața unui public larg fructul muncii lor în ateliere, cei mai buni dintre ei fiind premiati. Finala concursului « Întrebări pentru un francofon» și acordarea premiilor câștigătorilor atelierelor vor face parte din programul spectacolului de Gală, precum și momente-surpriză. Publicul galei va fi constituit din reprezentanții corpului diplomatic, reprezentanți ai guvernului, personalități locale, reprezentanți ai mediului academic, artistic și cultural, studenţi, profesori, elevi și profesori de liceu, mass-media.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment