Alegeri prezidenţiale – Votul în străinătate începe în Noua Zeelandă

Procesul de votare la scrutinul din 2 noiembrie 2014 pentru alegerea Preşedintelui României va începe în afara ţării la secţia de votare organizată în Noua Zeelandă (Auckland) astăzi, 1 noiembrie, la ora 20.00, ora României. Având în vedere diferenţele de fus orar, următoarele secţii care se vor deschide la ora 22.00, ora României, sunt cele din Australia (Canberra, Sydney, Brisbane, Melbourne).
Conform legii, votarea începe la ora 7.00, ora locală şi se desfăşoară până la ora 21.00, ora locală, când secţia de votare se închide.
Adresele secţiilor de votare se regăsesc pe site-ul MAE, în cadrul secţiunii dedicate alegerilor prezidenţiale. Reamintim că, pentru a facilita accesul cetăţenilor români din afara ţării la secţiile de votare, MAE a elaborat harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate, o aplicaţie dezvoltată pe platforma Google Maps. Harta este disponibilă aici: http://www.mae.ro/harta-sectii-2014.
Mai multe informaţii privind desfăşurarea în străinătate a alegerilor prezidenţiale sunt disponibile accesând secţiunea special dedicată acestui scrutin de pe site-ul MAE, link: http://www.mae.ro/prezidentiale-2014, precum și de pe site-urile misiunilor diplomatice.
Reamintim că, pentru organizarea scrutinului în străinătate, respectarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor privitoare la alegeri de către toate autorităţile, instituţiile şi organismele cu responsabilităţi în materie electorală, sunt asigurate de Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate nr. 48, în conformitate cu prevederile legale.

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles