Campionii admiterii- de vorbă cu Cristian Cealera

Pe parcursul acestei săptămâni, ABCJuridic doreşte să vă facă cunoştinţă cu cei care sunt campionii admiterii de anul acesta de la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti. După interviul cu Ioana Macar, prima admisă, în această săptămână veţi putea urmări interviurile cu Cristian Cealera (92 p), Sebastian Toader (91 p) şi Miruna Moiceanu (91 p). 

Cu ocazia acestui interviu, am stat de vorbă cu Cristian Cealera, care ne-a împărtăşit gândurile lui legate de facultatea de drept, de profesiile juridice şi de aşteptările sale.

Alex Enoiu:  De ce Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti?

Cristian Cealera: Recunosc că în alegerea facultăţii un rol important l-a avut mediul în care am crescut şi m-am maturizat. Am avut de-a lungul timpului discuţii cu avocaţi, medici, ingineri din familia mea. Mi-am dat seama că Facultatea de Drept este cea care mă va ajuta să devin ceea ce visez. Am ales Facultatea de Drept din Bucureşti pentru că este cea mai bună instituţie de învăţământ superior juridic din România.

A.E.: Care sunt perspectivele tale de viitor şi ce profesie juridică îți doreşti să urmezi?

C.C.: Cred că este prematur să aleg acum profesia juridică pe care o voi urma.Voi încerca să aprofundez toate ramurile dreptului şi sunt convins că pe parcursul facultăţii îmi voi da seama care este profesia ce mi se potriveşte cel mai mult şi pe care voi dori să o urmez.

A.E.: Ce consideri definitoriu pentru un student la Drept?

Cristian Cealera

Cristian Cealera

C.C.: Nu cred că exista un element definitoriu pentru un student la Drept. Cred că orice student ar trebui să-şi dorească să evolueze profesional, să-şi propună nişte obiective pentru care să lupte. Motivaţia este un element foarte important pentru un student şi reprezintă cheia succesului.

A.E.: Ce aşteptări ai de la Facultatea de Drept?

C.C.: Sper să întâlnesc profesori la ale căror cursuri să merg cu nerăbdare,colegi dornici de un mediu competiţional.

A.E.: Ce îi sfătuieşti pe cei care se pregătesc pentru următorul examen de admitere la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti?

C.C.: Le doresc viitorilor candidaţi mult succes la examen. Până atunci, însă, îi sfătuiesc să se pregătească constant. Este foarte important să ai un plan de acţiune, pentru a-ţi măsura progresul şi etapele ce trebuie parcurse în scopul obţinerii rezultatelor dorite. Consider că orice obiectiv poate fi atins dacă individul îşi concentrează eforturile în acest sens.

A.E.: Un gând pentru colegii de an?

C.C.: Sunt nerăbdător să-mi cunosc viitorii colegi şi sunt convins că voi întâlni oameni valoroşi, dornici să evolueze pe toate planurile.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment