Concursul Național de Procese Simulate de Drept Constituțional

Odată cu finala de astăzi, 13 decembrie 2020, se încheie cea de-a doua ediție a Concursului Național de Procese Simulate de Drept Constituțional, organizată de Asociația Studenților în Drept, în colaborare cu Centrul de Drept Constituțional și Instituții Politice.

În prima etapă a concursului, s-au înscris peste 40 de echipe din București, Cluj-Napoca, Craiova și Timișoara, formate din câte doi studenți, prin transmiterea unui memoriu în care au trebuit să analizeze mai multe probleme de drept identificate în speță. În urma evaluării memoriilor, s-au calificat în semifinală cele mai bune opt echipe de studenți. În cadrul semifinalei din 12 decembrie 2020, echipele au fost repartizate în două grupe: Grupa A și Grupa B, în care au avut loc câte două procese simulate.

În Grupa A, au concurat echipele formate din: Constantin-Alexandru Manda și Andrei Dogaru; Andreea-Maria Sicoe și Amalia Stoian; Anamaria Berbece și Lavinius Preda; Sara Onofrei și Daniel Sporea. În urma deliberărilor, juriul format din av. Cosmin-Constantin Pintilie, av. Alexandru Domșa și drd. Luca Ciubotaru au desemnat echipa finalistă din cadrul grupei, formată din Constantin-Alexandru Manda și Andrei Dogaru.

În Grupa B, au participat echipele formate din: Cristina Voiculescu și Diana Damir; Cristian Ciornea și Cosmin Brumă; Gabriela-Bianca Gheorghe și Larisa Ionescu; Roxana Tarara și Mihai Pătrașcu. După audierea pledoariilor, juriul format din av. Cosmin-Constantin Pintilie, drd. Alina Borlianu și av. Alexandru Domșa a ales echipa finalistă a grupei B, respectiv cea formată din Gabriela-Bianca Gheorghe și Larisa Ionescu.

Finala a avut loc în următoarea zi și s-a desfășurat după aceleași reguli din prima fază a pledoariilor. Cele două echipe finaliste au avut șansa să pledeze în fața unui juriu format din prof. univ. dr. Ștefan Deaconu, conf. univ. dr. Silviu-Gabriel Barbu și doamna judecător Paula Marin.

Echipa câștigătoare a celei de-a doua ediții a Concursului național de procese simulate de drept constituțional a fost formată din Gabriela-Bianca Gheorghe și Larisa Ionescu, pe locul secund clasându-se echipa formată din Constantin-Alexandru Manda și Andrei Dogaru. Premiul „Cel mai bun pledant” a fost acordat domnului Constantin-Alexandru Manda. De asemenea, au fost acordate premii pentru locul al III-lea echipelor formate din Sara Onofrei și Daniel Sporea, respectiv Cristian Ciornea și Cosmin Brumă, precum și un premiu special pentru domnul Mihai Pătrașcu.

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment