Forumul pentru drepturile omului, democraţie şi stat de drept

Organizația Națiunilor Unite (ONU) este cea mai importantă organizație internațională din lume. Fondată în anul 1945, după cel de-al Doilea Război Mondial, ONU este formată astăzi din 193 de state membre. România este membru ONU din anul 1955. Misiunea acestei organizaţii este de a asigura pacea mondială, respectarea drepturilor omului, cooperarea internațională și respectarea dreptului internațional.

În cadrul celei de-a 28-a sesiuni a Consiliului Drepturilor Omului al ONU, care a avut loc la Geneva în perioada 2-27 martie 2015, a fost luată decizia de a crea „Forumul pentru drepturile omului, democrație și stat de drept”, la propunerea României. „Forumul propus de România va reprezenta un cadru unic, în sistemul ONU, de dezbatere a bunelor practici și de împărtășire a experiențelor pe tema interdependenței dintre drepturile omului, democrație și stat de drept. Crearea acestui important for de către România reflectă coerența și consecvența cu care țara noastră susține proiecte importante în cadrul ONU”, a declarat ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu.

Prima ediție a Forumului va avea loc în 2016 și va avea tema „Extinderea spațiului democratic și rolul tinerilor în procesul de decizie publică”.

Link-uri utile:

www.mae.ro

www.un.ro

www.un.org

Mirea Cristian

Mirea Cristian-Marian este student în anul III la Facultatea de Drept a Universității din București și membru al Asociației Studenților în Drept.

Related articles