Hotărâri preliminare ale CJUE în domeniul achiziţiilor publice

Prin această lucrare, gândită pe trei coordonate:  i) acțiunea introdusă în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare, ii) hotărâri preliminare ale Curții de Justiție în domeniul achiziţiilor publice şi iii) concluzii, Andrada Predescu oferă o prezentare clară şi cuprinzătoare a achiziţiilor publice, oferind spre exemplificare multe cauze prin care se consacră reguli de încheiere a acestor contracte.

De asemenea, lucrarea conţine o expunere a celor două accepţiuni identificate în doctrină cu privire la termenul de achiziţie publică, dar şi condiţii pe care un contract de achiziţii publice trebuie să le îndeplinească, principii aplicabile procedurilor de atribuire, dar şi o prezentare în oglindă, pe baza jurisprudenţei CJUE a contractelor de achiziţii publice şi a celor de concesiune.

Lucrarea abordează o temă de actualitate şi foarte interesantă, având în vedere că, prin intermediul trimiterilor preliminare, CJUE a oferit instanţelor naţionale beneficii pentru înţelegerea şi aplicarea principiilor care au stat la baza adoptării normelor europene. În domeniul achiziţiilor publice, acest lucru s-a manifestat prin elaborarea unei legislaţii mult mai uşor de înţeles şi de aplicat, dat fiind faptul că CJUE a clarificat multe aspecte practice şi a venit în ajutorul legiuitorului naţional.

[su_button url=”http://abcjuridic.ro/wp-content/uploads/2015/07/Hotarari-preliminare-ale-CJUE-in-domeniul-achizitiilor-publice.pdf” target=”blank” background=”#ef4b2d” size=”10″ center=”yes”]Citeşte lucrarea[/su_button]

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment