IER Lanseaza Studiile de Strategie si Politici SPOS 2010

Institutul European din România organizeaza în data de 30 martie 2011, la sediul  Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti (strada Vasile Lascar nr.31), Conferinta  “Lansare Studii de Strategie si Politici – SPOS 2010”.
Evenimentul se va bucura de prezenta domnului Bogdan Manoiu, Ministru, Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, domnului Leonard Orban, Consilier prezidential pentru afaceri europene, doamnei Daniela Nicoleta Andreescu, Ministru, Secretar General al Guvernului, domnului Florin Pogonaru, Presedintele Consiliului de Administratie al IER si Presedinte al AOAR. De asemenea, vor fi prezenti domnul Niculae Idu, Seful Reprezentantei CE la Bucuresti si doamna Gabriela Dragan, Director General al Institutului European din România.
Seria de studii de strategie si politici realizate de Institutul European din România în anul 2010 are ca scop furnizarea unor elemente pentru fundamentarea politicilor postaderare si a pozitiilor României vizând constructia europeana. Studiile abordeaza noi cerinte, de mare importanta si actualitate pentru evolutia României în spatiul european, precum: impactul Tratatului de la Lisabona asupra institutiilor si politicilor din România (Tratatul de la Lisabona: implicatii asupra institutiilor si politicilor românesti), Strategia Europa 2020 (Noua Strategie europeana pentru crestere economica si ocuparea fortei de munca (Europa 2020): obiective, instrumente de monitorizare a implementarii, resurse institutionale, recomandari de implementare), strategia UE pentru regiunea Dunarii (Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunarii. Proces, implementare si prioritati), politica industriala, competitivitate si crestere economica (Potentialul competitiv al cresterii economice: linii directoare pentru o noua politica industriala în România).

Sursă: http://www.caleaeuropeana.ro/ier-lanseaza-studiile-de-strategie-si-politici-spos-2010-2/

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment