MAE – la Conferinţa de Evaluare a Tratatului privind Neproliferarea Armelor Nucleare

Conferinţa de Evaluare a Tratatului privind Neproliferarea Armelor Nucleare (RevCon NPT) a debutat luni, 27 aprilie, la sediul Naţiunilor Unite din New York. România participă cu o delegaţie condusă de secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

La început, au fost desemnaţi oficial preşedinţii celor trei comitete principale ale Conferinţei (dezarmare, neproliferare şi utilizare paşnică a energiei nucleare). România a fost desemnată oficial Preşedinte al Comitetului Principal II privind neproliferarea, această funcție fiind asigurată de ambasadorul Cristian Istrate, Reprezentantul Permanent al României la Viena.

Daniel Ioniță a participat la un eveniment organizat de Misiunea Permanentă a Olandei la New York, pe tema viitorului operaţiunilor de menţinere a păcii. Cu acesastă ocazie, demnitarul român a reconfirmat sprijinul constant şi contribuţia României la operaţiunile de menţinere a păcii derulate sub egida ONU şi UE la nivel mondial.

,,Referindu-se la sustenabilitatea operaţiunilor de menţinere a păcii în condiţiile unor resurse financiare extrem de limitate, secretarul de stat a subliniat importanţa unei cooperări mai active UE-ONU, inclusiv în etapa premergătoare lansării unei operaţiuni de pace, favorizarea proceselor de prevenire a conflictelor, precum şi coordonarea cu partenerii regionali, în scopul asigurării unui grad ridicat de predictibilitate şi sustenabilitate în ceea ce priveşte finanţarea acestor operaţiuni”, potrivit unui comunicat de presă dat de  MAE. Pentru mai multe detalii accesați site-ul lor.

Alexandra Drăguţ

Alexandra Drăguţ este studentă la Jurnalism, FŞSU, ULBS , Departamentul de Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment