Prezentare și analiză privind dreptul internațional la „Rebuilding Ukraine Forum 2023” susținută de Silviu Gabriel Barbu

Conferința „Rebuilding Ukraine Forum„, desfășurată între 18-21 octombrie 2023, a adunat la un loc experți de top, oficiali guvernamentali și reprezentanți ai mediului de afaceri pentru a discuta perspectivele bilaterale și internaționale privind reconstrucția Ucrainei. Evenimentul a subliniat importanța solidarității și cooperării în fața provocărilor geopolitice actuale.

Un punct important al conferinței a fost prezentarea susținută de Conf Univ. Dr. Silviu Gabriel Barbu, Secretar de Stat, Șeful Corpului de Control al Primului Ministru. Cu o expertiză recunoscută în dreptul internațional și constituțional, acesta a abordat în detaliu tema „Serious violations of international human rights law and international humanitarian law in the context of the illegal, illegitimate, and unprovoked war by the Russian Federation in Ukraine„.

În colaborare cu Dr. Cristian-George SPÎNU și Andrei-Claudiu ONOFREI, prezentarea a oferit o analiză aprofundată asupra încălcărilor drepturilor omului și ale dreptului umanitar internațional, subliniind relevanța și aplicabilitatea principiilor fundamentale ale dreptului internațional și constituțional în contextul conflictului din Ucraina.

În încheiere, dorim să subliniem că România rămâne fermă în susținerea Ucrainei și a poporului său în aceste vremuri dificile, promovând pacea, drepturile omului și cooperarea bilaterală pentru un viitor mai bun și mai sigur.

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment