Protocol de studiu româno– sud-coreean

Cu bucurie vă anunțăm continuarea colaborării dintre Universitatea de Studii Străine din Hankuk, Coreea de Sud și Universitatea din București, respectiv Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Grație acestei colaborări, un grup de studenți vorbitori de limbă română de la universitatea sud-coreeană vor studia la cele două universități românești și vor efectua stagii de practică în cadrul instituțiilor publice și companiilor românești timp de un an. Ba chiar mai mult, începând cu acest an, aderă la protocolul de colaborare și Universitatea Transilvania din Brașov.

Colaborarea este posibilă datorită eforturilor depuse încă din 1991 de prof. univ. dr. Jeong O Park, directorul Departamentului de Studii Românești din cadrul Colegiului de Studii Central și Est Europene, Universitatea de Studii Străine din Hankuk. Începând cu 2010, Domnia sa este Profesor de Onoare al Universității Al. I. Cuza din Iași, ca o recunoaștere a bogatei activități didactice și științifice, dar și a iubirii manifestate de-a lungul timpului față de cultura românească, iubire concretizată în însăși acea activitate. De asemenea, începând cu 2014, anul înființării ABC Juridic, domnul profesor Park este coordonatorul științific al ABC Juridic Coreea de Sud.

Din ramura ABC Juridic Coreea de Sud face parte și MinJeong Gu, docotrandă la Facultatea de Litere din cadrul Universității București și promotoare a culturii românești pe plaiurile sud-coreene.

O echipă de studenți  (Titus Gîrbea, Andrei Popovici, Lucian Ungureanu) din cadrul ABC Juridic sprijină în mod direct, sub coordonarea conf. univ. dr. Silviu-Gabriel Barbu, proiectul de colaborare interinstituțională.

Tot în sprijinul acestui proiect se va înființa și o asociație culturală româno–sud-coreeană. Îi rugăm pe cei care doresc să se implice în dezvoltarea relațiilor culturale dintre cele 2 țări ori care doresc să aprofundeze studiul culturii sud-coreene, să trimită un mesaj la adresa contact@abcjuridic.ro.

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment