Ambasada SUA anunţă deschiderea aplicaţiilor pentru bursa FLEX 2017-2018

Ambasada SUA anunţă deschiderea aplicaţiilor pentru bursa FLEX 2017-2018, care se adresează liceenilor români din clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază limba engleză în liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani, cei interesaţi putând să aplice online până la 18 octombrie.

Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională şi de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice invită liceeni cu cetăţenie română să participe în programul FLEX 2017-2018.

Programul de schimb de experienţă FLEX este finanţat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii şi îşi propune să ofere liceenilor din România ocazia de a trăi în cadrul unei familii americane şi de a studia într-un liceu american pe parcursul anului academic 2017-2018, precizeazţă misiunea diplomatică.

Participarea în Programul FLEX, aflat acum la al doilea an de existenţă în România este gratuită. În primul an de implementare, FLEX România a oferit bursa către 24 de liceeni români din diferite judeţe ale ţării, care se află în acest moment în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California sau Maine. Programul se adresează şi liceenilor cu dizabilităţi, în generaţia recentă 3 dintre bursieri fiind tineri cu dizabilităţi diverse.

Competiţia pentru programul FLEX este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative: au cetăţenie română; sunt născuţi între 1 Ianuarie 2000 şi 15 Iulie 2002; sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a; studiază engleza în liceu; îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Cei interesaţi pot aplica online până pe 18 Octombrie la https://ais.americancouncils.org/flex

Informaţii complete despre program sunt disponibile la adresa de email romania@americancouncils.eu şi pe site-ul http://americancouncils.ro/programe/flex/

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se află în cel de-al 24 lea an de existenţă. Programul presupune un an întreg de schimb de experienţă pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi ţările din regiune, pentru ca liceenii să înveţe mai multe despre SUA şi să le prezinte americanilor ţările lor de origine. În 2017-2018, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor învăţa în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane şi va studia într-un liceu american., având toate costurile acoperite prin program.

Acest program de burse este finanţat în totalitate de către Guvernul Statelor Unite şi administrat de Biroul Educaţional şi Cultural (ECA) din cadrul Departamentului de Stat, cu finanţare de la Congresul SUA. ECA încurajează înţelegerea dintre cetăţenii Statelor Unite şi cetăţenii celorlalte state. Programul FLEX este sprijinit la nivel local de către cetăţeni şi licee din Statele Unite ale Americii ce găzduiesc, educă şi sprijină liceeni fără a primi vreo compensaţie financiară.


Sursa: News.ro

Alexandru Bratosin

Alexandru BRATOSIN este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si administratorul sectiunii economice de pe ABC Juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!