Campionii admiterii- de vorbă cu Sebastian Toader

Pe parcursul acestei săptămâni, ABCJuridic doreşte să vă facă cunoştinţă cu cei care sunt campionii admiterii de anul acesta de la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti. După interviul cu Ioana Macar, prima admisă, în această săptămână veţi putea urmări interviurile cu Cristian Cealera (92 p), Sebastian Toader (91 p) şi Miruna Moiceanu (91 p). 

Cu ocazia acestui interviu, am stat de vorbă cu Sebastian Toader, care ne-a împărtăşit gândurile lui legate de facultatea de drept, de profesiile juridice şi de aşteptările sale.

Alex Enoiu: De ce Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti?

Sebastian Toader:  Dintotdeauna mi-am dorit să profesez în domeniul juridic. Consider că Facultatea de Drept din cadrul Universității București constituie mijlocul prin care îmi pot îndeplini aspirația, fiind cea mai prestigioasă instituție de învățământ superior juridic din țară.

A.E.:Care sunt perspectivele tale de viitor şi ce profesie juridică îți doreşti să urmezi?

Sebastian Toader

Sebastian Toader

S.T.: În ce privește viitorul, sper să îmi pot construi o carieră de succes. Momentan, sunt atras de avocatură, însă nu pot afirma cu certitudine faptul că voi urma această profesie. Aștept să înceapă facultatea, iar pe parcursul anilor de studiu, în funcție de ceea ce mă va pasiona, voi decide cu exactitate ce profesie voi urma.

A.E.: Ce consideri definitoriu pentru un student la Drept?

S.T.: Studentul la Drept trebuie să fie definit de integritate, de seriozitate, de perspicacitate și, mai ales, de dorința de a apăra legea și de a sluji adevărul. Acesta trebuie să judece lucrurile în mod obiectiv și să abordeze fiecare aspect cu rigurozitate.

A.E.: Ce aşteptări ai de la Facultatea de Drept?

S.T.: Așteptările mele sunt ca pe parcursul procesului educațional să obțin calitățile și cunoștințele necesare pentru a-mi asigura succesul în domeniul juridic. Vreau ca Facultatea de Drept să fie o componentă importantă a vieții mele și, de aceea, voi încerca să iau parte la cât mai multe activități. De asemenea, îmi doresc să devin membru al unor asociații precum ASD, NILS sau ELSA, care excelează prin pasiunea și prin implicarea tinerilor de succes.

A.E.: Ce îi sfătuieşti pe cei care se pregătesc pentru următorul examen de admitere la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti?

S.T.: Pe aceștia îi îndemn să privească examenul cu multă seriozitate și să se apuce din timp de învățat, mai ales în ce privește gramatica. E foarte important să lucreze subiectele care s-au dat în trecut, deoarece am observat că, anual, se respectă aceeași structură, iar unele întrebări chiar se repetă. Totodată, acestora le doresc succes și multă putere de muncă.

A.E.: Un gând pentru colegii de an?

S.T.: Pe colegii de an țin să îi felicit pentru reușită, aștept să îi cunosc și sper că voi colabora cu cât mai mulți dintre ei.

A.E.: Ce părere ai despre proiectul ABC Juridic?

S.T.: ABC Juridic este un proiect despre care am aflat întâmplător și de care am fost plăcut impresionat. Consider că reprezintă un mijloc eficient de informare, dovedindu-se util atât studenților, cât și celor care deja profesează. Salut inițiativa și implicarea celor din echipă și le doresc mult succes în continuare.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment