Expoziție aniversară- 60 de ani de la aderarea României la ONU

Joi, 30 aprilie, începând cu ora 12:00, la sediul Bibliotecii Naționale a României, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la aderarea României la ONU, Ministerul Afacerilor Externe organizează o expoziție cu lucrări de specialitate, scrise de diplomați români.

Peste 70 de lucrări vor fi expuse în prezența a 240 de studenți participanți la o Conferința Internațională pe modelul Națiunilor Unite, care acoperă sfere diverse precum: dreptul internațional public, drepturile omului, reforma ONU, minoritățile naționale, Curtea Penală Internațională și Curtea Internațională de Justiție. Printre titluri, se numără și lucrarea în patru volume ,,România- Supraviețuire și afirmare prin diplomație în anii războiului rece.”

Nicolae Ecobescu, Ion Diaconu, Ion M. Anghel și Constantin Ene sunt doar câțiva dintre autorii diplomți pensionați ale căror lucrări vor fi expuse. Printre diplomații activi cu lucrări publicate în limba română și engleză se numără Bogdan Aurescu, Ion Gâlea, Diana Larisa Cândea și Petru Dumitru.

Amatorii de carte de specialitate sunt așteptați atât la deschidere, cât și în următoarele două săptămâni  să profite de lucrările expuse.

Mădălina Micu

Mădălina Micu este studentă la Jurnalism, FŞSU, ULBS , Departamentul de Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment