MAE avertizează românii să evite deplasările în zona Sinaiului de Nord din Egipt

Mnisterul Afacerilor Externe(MAE) îi avertizează pe cetăţenii români care se află sau doresc să se deplaseze în R.A. Egipt, cu privire la situaţia creată de creşterea pericolului determinat de intensificarea luptelor în Sinaiul de Nord.

MAE recomandă cetăţenilor români să părăsească imediat zona, pentru că se foloseşte armament greu şi atacuri ale aviaţiei militare. De asemenea, în cazul redeschiderii punctului de trecere al frontierei din localitatea Rafah, îi avertizează să nu încerce să tranziteze Sinaiul de Nord, în drum spre/dinspre Fâşia Gaza. ,,La data de 1 iulie 2015, luptele dintre insurgenţi şi forţele egiptene de apărare şi securitate, din zona localităţilor Rafah (la frontiera cu Fâşia Gaza) şi Sheikh al Zuweyd s-au soldat cu decesul a peste 100 insurgenţi, 17 militari şi un număr de victime din rândul civililor. Luptele au continuat şi în data de 2 iulie, când atacurile aviaţiei egiptene au determinat uciderea altor 22 de insurgenţi”, se precizează într-un comunicat MAE. Ministerul îi sfătuieşte pe cetăţenii români să nu încerce să folosească tunelurile clandestine de la frontiera palestiniano-egipteană, tentativă pasibilă de pedeapsa cu închisoare pe viaţă.

Pentru alte informaţii de interes, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro. Totodată, românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (poate fi descărcată gratuit din „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Alexandra Drăguţ

Alexandra Drăguţ este studentă la Jurnalism, FŞSU, ULBS , Departamentul de Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment