Aplicația de monitorizare a vocii pentru o viață mai sănătoasă – Partea I

Una dintre cele 4 valori fundamentale ale echipei ABC Juridic („Cei 4 I”) este Inovația. Aceasta deoarece trăim într-o eră a schimbării, în care găsirea celor mai eficiente soluții a devenit un imperativ. În această eră a „satului global”, fiecare este responsabil să inoveze pentru binele său, al celor apropiați lui și al umanității.

Consecința firească a acestei valori este susținerea și asocierea cu oameni care inovează ori își doresc să inoveze în domeniile în care își desfășoară activitatea. Astfel de oameni care aduc plusvaloare societății sunt prof. dr. Shunji Mitsuyoshi și prof. dr. Shinichi Tokuno din cadrul Universității din Tokyo, parteneri ai ABC Juridic.


În luna octombrie a acestui an, a avut loc în Yokohama, Japonia, Conferința internațională „ME-BYO” [1] pe tema îmbătrânirii sănătoase (Healthy aging – an ancient idea, a modern solution). La această conferință au participat și partenerii noștri japonezi. După cum se poate vedea și în clipul de mai sus (13:20), prof. dr. Shunji Mitsuyoshi prezintă aplicația pe care a creat-o împreună cu prof. dr. Shinichi Tokuno, aplicație ce monitorizează și analizează vocea utilizatorului pentru a îi oferi acestuia o imagine referitoare la starea sa mentală și emoțională. Rezultatele sunt exprimate sub forma a 5 categorii, de la emoții puternice ce ar putea sugera panică ori anxietate până la energia scăzută ca semn al depresiei. Scopul este reducerea nivelului de stres, înainte ca acesta să afecteze sănătatea utilizatorului.

„Cântarul te face conștient de greutatea ta și de necesitatea de a urma o dietă, dar când ți se spune că ești stresat, obosit sau prost dispus, poți încerca să-ți găsești echilibrul pentru a funcționa în parametri normali și, în cele din urmă, pentru a reduce nivelul de stres ce poate cauza o afecțiune severă. Astfel, în cele din urmă, poți trata ME-BYO. […] Lucrăm cu o universitate din România, Europa, pentru a testa dacă diferențele culturale influențează rezultatele” a declarat prof. dr. Mitsuyoshi în cadrul materialului video.

Conferința a avut loc în contextul în care populația Japoniei, dar nu numai, se confruntă cu un fenomen de îmbătrânire a populației. Acest fenomen este o problemă din numeroase puncte de vedere, inclusiv din cel al presiunii exercitate asupra alocărilor bugetare către sectorul medical. Este bine cunoscut faptul că a trata este mult mai costisitor decât a preveni, de aceea fiind necesară o abordare sistematică prin prisma tehnologiei de vârf și a sistemului de sănătate. Dacă am reuși să tratăm ME-BYO, nu numai că am reduce costurile medicale, dar am îmbunătăți nivelul sănătății persoanelor vârstnice și am prelungi perioada medie de viață neafectată de probleme severe de sănătate. La urma urmei, de pe urma acestui sistem vor avea de câștigat nenumărate generații.

În cele din urmă, lansăm pe această cale universităților din România o invitație de colaborare din partea celor doi profesori japonezi, sub egida Universității din Tokyo, atât pentru dezvoltarea invențiilor, cât și pentru alte proiecte academice și de cercetare științifică.

Partea a II-a


[1] ME-BYO – concept din medicina asiatică antică constând într-o delicată stare intermediară, între sănătate și boală, când o persoană nu se simte bine, deși din testele medicale nu rezultă existența unor probleme de sănătate; se consideră că această stare prevestește boala, având semnificația unui avertisment din partea organismului

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment