Aplicația de monitorizare a vocii pentru o viață mai sănătoasă – Partea a II-a

Una dintre cele 4 valori fundamentale ale echipei ABC Juridic (“Cei 4 I”) este Inovația. Aceasta deoarece trăim într-o eră a schimbării, în care găsirea celor mai eficiente soluții a devenit un imperativ. În această eră a “satului global”, fiecare este responsabil să inoveze pentru binele său, al celor apropiați lui și al umanității.

Consecința firească a acestei valori este susținerea și asocierea cu oameni care inovează ori își doresc să inoveze în domeniile în care își desfășoară activitatea. Astfel de oameni care aduc plusvaloare societății sunt prof. dr. Shunji Mitsuyoshi și prof. dr. Shinichi Tokuno din cadrul Universității din Tokyo, parteneri ai ABC Juridic.


După cum este menționat în prima parte a acestui articol, prof. dr. Shunji Mitsuyoshi a creat un soft prin care se poate detecta gradul de stress al persoanelor intervievate cu aparatura creată și dezvoltată de echipa niponă de cercetători. La demersul de implementare a acestui proiect contribuie și prof. dr. Shinichi Tokuno, coordonatorul echipei din cadrul Universității din Tokyo pentru relația cu România.

Înainte de a fi lansat pe piață, softul necesită testare, urmând ca aceasta să se realizeze în România, în mediul academic, prin intermediul unor colective universitare, dar nu numai. În acest sens, Universitatea din Tokyo continuă colaborarea deja existentă cu Universitatea Transilvania din Brașov, respectiv cu Universitatea din Pitești. De asemenea, se află în curs de finalizare formalitățile de încheiere a unor protocoale de colaborare între Universitatea din Tokyo și Universitatea din București, respectiv între Universitatea din Tokyo și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carola Davila” din București.

Proiectul se numește „Stress Evaluation by Voice Analysis – Romania-Japan Programme for Cooperation in Higher Education, Training and Research” și a fost propus de Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Tokyo, prin intermediul echipei coordonate de prof. dr. Shinichi Tokuno.

La îndeplinirea activităților premergătoare începutului de proiect contribuie și o echipă de studenți (Titus Gîrbea, Andrei Popovici, Lucian Ungureanu) din cadrul ABC Juridic, sub coordonarea conf. univ. dr. Silviu-Gabriel Barbu.

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment